- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић љут на Французе: „Да ли је проблем што сам из Србије?“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаТренер КК Монако Саша Обрадовић
Тренер КК Монако Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Саша Обрадовић, српски кошаркашки тренер, направио је велики успех са Монаком који је освојио треће место Евролиге, али у Француској није довољно цењен упркос тако великом успеху. Обрадовић је истакао да осећа непоштовање, а уједно се и пита да ли је један од разлога због ког га не цене довољно српско порекло.
Монако је имао фантастичну, историјску сезону у Евролиги, а велики део заслуга требало би приписати Саши Обрадовићу који је водио екипу до Фајнал фора у Каунасу. Међутим, Французи не мисле тако.
Српски тренер са правом је љут јер је кошаркашка лига Француске доделила награде, а међу њима није било ниједне за Обрадовића. Лоран Вила из Шоле Баскета проглашен је за најбољег тренера лиге, а Обрадовић се осећа занемарено.

„Требало би да причамо о цени тренера. Нисам се ни приближио да будем тренер године у Француској. Како то можете да објасните? Први сам гласао за најбољег тренера, гласао сам за њега, али нисам ни близу? Шта је ово? Какво је ово понашање? Је ли зато што сам Србин?“ , упитао је Обрадовић који је видно разочаран третманом у Француској.

С обзиром да је Монако постао трећа најбоља екипа у Европи, Обрадовић сматра да заслужује више поштовања као тренер, поготово од земље којој је донео такву кошаркашку екипу после много година чекања.
„Зашто ме остављате по страни? Ко може ово да објасни? Нисам ово заслужио две године заредом?“, био је љут Обрадовић после утакмице са Барселоном.
Монако је сезону у Француској завршио на првом месту у регулраном делу сезоне, док се у четвртфиналу састаје са Стразбуром.
Српски тренер био је и у конкуренцији најбољих тренера за Евролигу, али је то звање отишло у руке тренеру Олимпијакоса Георгису Барцокасу.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Још један Никола јури ка финалу НБА лиге – Мајами трећи пут победио Бостон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала