- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватан резултат магичног Руса – 20 трофеја у 20 градова

© AP Photo / Alessandra TarantinoДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Прву титулу у каријери Данил Медведев освојио је 2018. године, а пет година касније руски тенисер стигао је до јубиларног 20. трофеја у каријери и то на шљаци у Риму. Осим што је специфичан по својој дефанзиви и величанственом тенису, Медведев ће дефинитивно остати упамћен и по томе да је првих 20 титула у каријери освојио у различитим градовима.
Глобус приказује умањену планету Земљу, али глобус Данила Медведева има другачији картографски приказ. Руски тенисер као да је желео да споји љубав према тенису и путовањима па је тако одлучио да пропутује свет освајајући титуле на различитим местима.
Данилу је то пошло за руком, а све ј почело 2018. године у Сиднеју. Била је то сезона коју је Рус искористио да се покаже тениском свету као надолазећи таленат, а већ наредне године постао је далеко више од тога односно један од главних препрека и најбољим тенисерима да дођу до врха.
Освојио је 2019. четири титуле од тога два Мастерса у Шангају и Синсинатију, да би потом био одличан и у другој половини 2020. године када је такође стигао до два трофеја са турнира из серије хиљаду, али овога пута у Паризу и на Завршном Мастерсу у Лондону.
За три сезоне Рус је имао девет титула у девет различитих градова. Док би некоме сметало то што Рус нигде није одбранио трофеј, Данил није марио превише већ је као жмурећи, прстом, убадао на свом глобусу која је следећа дестинација.
То је у 2021. години био Марсеј где је освојио јубиларни десети пехар у каријери, а те године стигао је и до највећег успеха у каријери када је тријумфовао на УС Опену победом над Новаком Ђоковићем. У своју колекцију Мастерс титула тада је уписао и Канаду.
Уследила је бледа година Медведева у којој је успео да освоји само турнире у Лос Кабосу и Бечу, које такође до тог тренутка није освајао, али која су се играла на његовој омиљеној подлози, бетону.
Од 15 титула до 2022. године чак 14 Данил је освојио на бетону, а једну на траву, док је шљака остала и даље „пут којим се ређе иде“. Међутим, догодила се сезона која је вратила старог Медведева и пробудила у њему нову љубав.
Тражећи мало топлог ваздуха и пустиње после трофеја у Ротердаму, Медведев се запутио у Доху и Дубаи где је освојио титуле и најавио страшну сезону у којој се могло наслутити и једно велико изненађење.
Од почетка године акценат са приче о томе да мрзи шљаку Рус је пребацио на то како ће се трудити да и на тој подлози оствари резултате, што је и успео. Трофеј у Мајамију донео му је много самопоуздања пред наставак сезоне, а врхунац се догодио и Риму где је Данил коначно стигао до тријумфа на шљаци.
Данил у својој витрини пехара сада мора да направи места за нови пехар, али ће на свом глобусу морати да доцрта и „вечни град“. Одавно је Рус комплетирао континенте, јер је на сваком освојио бар по један трофеј осим наравно на Антартику, али после 20 градова и исто толико трофеја можда је право време да се Медведев у неки град врати.
Наравно, враћао се и у прошлости, али да се врати са новом титулом. За почетак, сада када је разбијен мит о непријатељству са шљаком време је да Данил прође четвртфинале Ролан Гароса и потом се спреми и за сезону на трави.
Уколико би било претеривање очекивати од руског аса два трофеја на шљаци у истој години, сигурно није претеривање очекивати нови трофеј на бетону и то управо у неком граду где је и раније знао да освоји титуле.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Данилова тајна
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Новак срушен са трона и другог места – Данил изненадио и престигао српског аса
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Све муке Рафаела Надала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала