- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црни облаци над Торином – казна, пораз, а онда и напад на Србина /видео/

© Tanjug / Spada/LaPresse via APДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Црни облаци надвили су Торино у понедељак када је Јувентусу стигла казна која их је спустила на седмо место на табели баш пред утакмицу са Емполијем у којој је „стара дама“ доживела пораз од 4:1, а на удару се нашао и Душан Влаховић. Лијам Хедерсон, фудбалер Емполија, пришао је српском нападачу и усред меча му се унео у лице.
Гора вест није могла да стигне фудбалерима Јувентуса пред сусрет са Емполијем. „Старој дами“ одлуком Савезног апелационог суда одузето је десет бодова у Серији А због малверзација приликом трансфера, а Јувентус после ове казне може да се опрости од Лиге шампиона јер је претходно елиминисан и у полуфиналу Лиге Европе.
Оправдано, фудбалери Јувентуса изашли су на терен са мислима које су очигледно биле усмерене на другу страну, а Емполи је то искористио и у мрежу „старе даме“ убацио четири гола. Није им то било довољно, па је тако Лијам Хедерсон одлучио да се подсмева Душану Влаховићу.
„Ух, 80.000 милиона? Ох!“, рекао је Хендерсон уносећи се српском фудбалеру у лице и алудирајући на то за који новац је Душан прешао у Јувентус.
Српски фудбалер срећом није насео, јер би то био шлаг на торту Јувентусовог суноврата о којем је после пораза говорио тренер клуба Максимилијано Алегри.
„То је мучење. Они одлучују где би Јувентус требало да буде. То је непоштовање према запосленима, играчима и тренерима. То је невероватно, то је превише“, рекао је Алегри.
Тренер „старе даме“ није могао да замери играчима на поразу и лошој партији јер је свестан са чиме су се суочили пре утакмице.
„Јувентус је по резултатима са терена на другом месту на табели Серије А. Немам шта да замерим играчима, није им лако, то је ненормална ситуација. 15 минута пре почетка меча били смо на другом месту, а онда смо видели да имамо 59 бодова и да смо седми“, истакао је Алегри.
Имао је тренер Јувентуса и посебну поруку за челнике такмичења.
„Желим да истакнем једну ствар. Јувентус је други на табели, то смо заслужили на терену. Прихватамо све, али се стварно надам да ће се ово једном заувек решити. Нека само одлуче где желе Јувентус, реците нам и тако решите проблем. Не говорим им шта да одлуче, само тражим да одлуче једном и заувек. То је невероватно. Једноставно невероватно. Сада можемо само да се надамо да ћемо следећу сезону почети, а да знамо тачно у којој смо ситуацију. Волео бих да су нам пре два месеца рекли која је казна и да су нам поручили хоћемо ли бити избодени или отровани јер бисмо тада барем нешто знали“, поручио је Алегри.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Кад је тешко – Матић!
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Црвени чувају легендарне копачке за српског сина: „Јасно је – нико као он!“
Навијачи  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Романтичари одали почаст руском хероју: „Васја, почивај у миру“ /фото/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала