- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Више оружја за Кијев повећава вероватноћу нуклеарне апокалипсе

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Што деструктивније буде оружје које се испоручује Кијеву, то је вероватнији сценарио нуклеарне апокалипсе, сматра заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Сва дејства која имају за циљ јачање војне компоненте кијевског режима на крају воде само једном – повећању броја жртава и продужењу војног сукоба“, рекао је Медведев на конференцији за новинаре у Лаосу коментаришући испоруке ловаца Ф-16 Кијеву.
„Јер, што више оружја буде испоручено, то ће свет бити у већој опасности, а што то оружје буде разорније, то је вероватнији сценарио онога што се обично назива нуклеарна апокалипса“, нагласио је он.
Раније је лист „Политико“, позивајући се на извор из Пентагона, писао да се америчко Министарство одбране не противи могућој испоруци ловаца Ф-16 Украјини од стране других земаља. Истовремено, према наводима извора, таква одлука о предаји ловаца још није донета, а Пентагон је више пута доводио у питање потребу Украјине за њима у тренутној фази сукоба. Украјина се, како је објавио лист, позивајући се на саветника украјинског министра одбране Јурија Сака, нада да ће од Запада добити до 50 ловаца Ф-16, а украјински председник Владимир Зеленски жели да тема борбених авиона буде у центру пажње на самиту Г7 у Јапану и самиту НАТО-а у Литванији.
О томе како је Украјина полигон за борбу титана у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Амерички ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Специјална операција у Украјини
Борељ: Неколико европских земаља почеле обуку украјинских пилота за Ф-16
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала