- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић, велики Јокић – никада о себи, увек о другима

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Шампионско размишљање Николе Јокића не огледа се у само у броју трипл-даблова, поенима и проценту шута, већ у начину приступања кошарци и спорту. Ривали од њега никада нису чули ружну реч, а сада је још једном одушевио и то говорећи о Џоелу Ембиду који му је био главни конкурент за награду најбољег кошаркаша НБА лиге ове сезоне.
Ако се овог тренутка сагледају сви параметри нема сумње да би за најбољег играча НБА лиге морао да буде изабран Никола Јокић, међутим избор је завршен на крају регуларног дела сезоне, а титулу је понео Џоел Ембид.
Јокић је ипак добио признање после пласмана у финале НБА лиге са Денвером и проглашен је за најбољег играча финала конференције, али ако њега питате награда му не значи ништа!
„Шта ми ово значи? За мене, искрено, ништа! Овај трофеј би требало да иде мојим колегама и тренерима. Они су ме довели у ову ситуацију. Само сам први међу једнакима и срећан сам да смо заједно побеђивали и чинили овако нешто“, поручио је Јокић и још једном показао једну од најлепших људских врлина.
Због тога је другачији од свих. Свестан да игра тимски спорт, никада није ставио себе испред екипе иако је свима кристално јасно да је он тај шраф који је склопио Нагетсе у прави облик и направио их тимом за финале.
Мајкл Мелоун, тренер Денвера, стално истиче колико је свака нова Јокићева добра партија инспирација његовим саиграчима који су уз њега постајали све бољи. Учио је Нагетсе да буду бољи играчи, али и људи.
После велике победе Никола је по ко зна који пут добио питање о „МВП“ трофеју, а он је потом имао говор који тако савршено стоји великим шампионима. Нахвалио је Џоела Ембида који је побегао од директног окршаја са њим у регуларном делу сезоне, а већ у наредно мечи изашао на паркет.
За Јокића је Ембид био најбољи упркос томе што је било и стручњака који су објаснили да би титула „МВП“-а требало да заврши у Николиним рукама.

„Не мислим о МВП титулама више. Мислим да су људи само зли када причају да Ембид није требало да освоји титулу. Ја мислим да је требало да је освоји и мислим да је играо екстремно, екстремно тешку кошарку током целе сезоне. Био је заиста сјајан на 82 утакмице или колико год да је одиграо“, рекао је Јокић из срца и искрено.

Српски ас не мисли само да он није најбољи у лиги, већ је као вођу свог тима навео саиграча, а не себе.
„Рећи ћу да је то Џамал. Он је био повређен и имао је јако тежак период. Мислио је да ће да га трејдују, а начин на који нас води, на који контролише утакмицу, како погађа шутеве, како је унапредио одбрану... Игра заиста сјајно, тако сам срећан што игра добро и што показује колико је специјалан и колико вреди у овој лиги“, завршио је Никола Јокић.
Тешко је наћи речи хвале за Јокићеву кошарку, али изгледа да је још теже описати његову људску величину.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Никола против закона физике и Американаца: Нестварни потези српског аса пресудили Лејкерсима /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Јокић: Желео сам да будем као Ђоковић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Леброн: Знам колико је Никола Јокић велики – скидам му капу! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала