- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола против закона физике и Американаца: Нестварни потези српског аса пресудили Лејкерсима /видео/

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Никола Јокић био је кључ Денверове победе над Лејкерсима, а два коша издвојила су се као пресудна за победу Нагетса. Српски ас успео је да погодио тројку у важном тренутку док је Ентони Дејвис мислио да перфектно ради свој посао у одбрани, а потом је постигао и кош за победу на 52 секунде до краја.
На три минута до краја четврте утакмице Денвера и Лејкерса Нагетси су имали предност 107:104, а онда је то вођство повећао ко други него Никола Јокић и то тројком која готово да пркоси законима физике.
Деловало је да Ентони Дејвис игра одличну одбрану, вероватно је и сам Американац био уверен у то, Јокића је изгурао са линије за три поена, а српски ас је скоро падајући успео да пошаље лопту у кош.
Иако су се Лејкерси вратили и успели да изједначе, на мање од минут до краја меча Јокић се пробио кроз Дејвиса и Шрудера и поентирао за победу.
Током деле утакмице Јокић је као и обично играо као да је сишао са неке друге планете, док су саиграчи уживали у његовој новој представи. На невероватне потезе српског аса навикли смо и раније, али овога пута били су од посебног значаја.
Леброн Џејмс такође је, али током друге деонице, био уверен да добро „чува“ Јокића који је као и касније против Дејвиса успео да погоди у паду и то уз звук сирене.
Чак је и Леброн после пораза свог тима одржао говор о Јокићу и говорио о томе колико и због чега цени српског кошаркаша.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Јокић и Денвер у финалу НБА лиге – српски мајстор кошарке иде по заслужену титулу
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Јокић: Желео сам да будем као Ђоковић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Леброн: Знам колико је Никола Јокић велики – скидам му капу! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала