- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: Русија одаје признање учесницима СВО за храброст, сви се заједно боре за домовину

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Русија одаје признање свим учесницима специјалне операције у Украјини за њихову храброст и непоколебљивост. Сви се они, без обзира на националну припадност, боре за домовину, рекао је председник Русије Владимир Путин.
Председник Русије у Кремљу додељује државне награде истакнутим Русима из различитих области, а међу лауреатима су и учесници специјалне операције.
„Однос према судбини домовине, спремност да се бране национални интереси увек су били одлика руског народа. Данас су у овој сали учесници специјалне војне операције и они су представници мултинационалне заједнице у нашој земљи. Ми се поносимо њиховом храброшћу и одважношћу. Међу онима који се сада бране будућност наше државности су војници из различитих република и региона земље. Сви они се заједно боре за домовину, за Русију“, рекао је Путин.
Путин је подсетио да непријатељ девет година ратује, а Русија помоћу специјалне операције покушава да заустави рат.
„Често нам говоре и чујемо да је Русија отпочела некакав рат. Не, Русија помоћу специјалне војне операције покушава да прекине овај рат који се води против нас, против нашег народа, чији се део, због историјске неправде, нашао ван граница историјске руске државе“, рекао је Путин.
Али, поручио је он, ти људи нису престали да буду наш народ. Русија чини све да их заштити и, наравно, наставиће да чини све у том циљу, истакао је руски лидер.
Према његовим речима, Русија пролази кроз тешка времена, али сада је снажан тренутак за консолидацију и жељу да се учврсте темељи духовности и створе услови за развој економије.
РФ - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Специјална операција у Украјини
Замрзавање сукоба и чланство Украјине у НАТО – за Русију неприхватљива решења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала