- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Запад покушава да се реши авиона Ф-16 у виду помоћи Украјини - циљ нова техника

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаАвиони Ф-16
Авиони Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Неке земље покушавају да се реше авиона Ф-16 у виду помоћи Украјини како би заузврат добили нову технику – америчке војно-индустријске комплексе, изјавио је у интервјуу заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Група земаља покушава да се реши ових старих авиона под слоганом помоћи Украјини, а све у нади да ће заузврат добити модернију технику од Сједињених Америчких Држава. Амерички војно-индустријски комплекс трља руке“, рекао је он у интервјуу листу „Међународни живот“.

Истакао је да западне земље неће постићи никакав циљ испорукама ловаца Ф-16 Украјини и да ће реакција Русије на то бити наставак реализације циљева у специјалној војној операцији.
„Наставља се ‘убиjaњe геополитичких зечева’ – једним пуцњем на много начина, у маниру који је својствен Американцима. Међутим, неће ништа постићи својим Ф-16“, закључио је Рјабков.
Амерички председник Џозеф Бајден је 21. маја на конференцији за новинаре на маргинама самита Г7 у Хирошими саопштио да ће његова земља заједно са савезницима почети обуку украјинских пилота, укључујући и за авионе Ф-16.
Раније је помоћник америчког лидера за националну безбедност Џејк Саливен изјавио да ће Вашингтон наредних месеци разговарати са истомишљеницима које ће државе предати ловце Ф-16 Кијеву. Он је подсетио да се, према америчкој администрацији, ови ловци не налазе на списку приоритетних испорука Запада за припрему Кијева за контраофанзиву.
Два америчка ловца Ф-16 Фајтинг фалкон лете изнад Аљаске - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
РУСИЈА
Русија има противотров: Шта ако Запад испоручи Кијеву ловце Ф-16
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала