- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић ће морати да сачека – Бостон показао Мајамију да није готово

© AP Photo / Rebecca BlackwellБостон
Бостон - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Бостон Селтикса победили су у гостима Мајами у четвртом мечу финалне серије Источне конференције резултатом 116:99 и тиме су одложили славље Хитса јер су смањили заостатак на 3:1 у серији, те ће Никола Јокић и Денвер још морати да сачекају ривала у великом финалу.
Многи се питају где је до сада био овакав Бостон, који је био фаворит у двобоју са Мајамијем, али су Хитси на крилима невероватног Џимија Батлера успели да направе два брејка, затим и да славе на Флориди за великих 3:0. Чинило се да ће радити популарна "метла", али на крају ништа од тога.
Разгоропадили су се Селтикси предвођени Џејсоном Тејтумом који је постигао 33 поена уз 11 скокова и седам асистенција за 42 минута проведених на паркету.
Лидер Бостона шутирао је 4/8 за три поена, док му је шут и из игре био 14/22. С друге стране Џими Батлер поново је био на високом нивоу, што потврђује 29 убачених поена, девет ухваћених лопти и пет асистенција, али то није било довољно да се његов тим домогне великог НБА финале у ком се већ налази Денвер, након што је с максималних 4:0 у серији Западне конференције декласирао Лос Анђелес Лејкерсе.
Уводна четвртина припала је Мајамију резултатом 29:23, да би друга деоница протекла у резултатском егалу 27:27, па је домаћин отишао на велики одмор с плус шест - 56:50.
Чини се да је пауза више пријала Бостону који се у трећој деоници разгоропадио и решио је у своју корист с убедљивих 38:23.
Бостон је пут ка првом тријумфу у серији пронашао кроз велики број погођених тројки. Шутирали су чак 45 пута, од чега су у 18 наврата били прецизни.
Постигли су Келти чак 10 тројки више од ривала (Мајами 8) и то је нешто с чиме Мајами није успео да изађе на крај.
Врхунац драме достигнут је у четвртој четвртини када је Мајами пришао на само пет поена заостатка (88.83). Како су Селтикси пронашли начин да сведу Џимија Батлера на само једну постигнуту тројку, тако им је било лакше да дођу до брејка.
Уследила је серија гостију 12:0 и питање победника практично је решено седам минута пре краја сусрета.
Серија се сели у Бостон и биће изузетно узбудљиво видети да ли ће Мајами успети да заврши посао у ТД Гардену или ће Келти унети додатну драму и смањити на 3:2.
Потенцијални шести меч биће одигран у Мајамију.
Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Никола Јокић, Денвер - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Спутњик открива – о Јокићу из прве руке: „Компјутер у телу снагатора са покретима балерине“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
НБА легенда хвали Денвер: „Суперзвезда Јокић је коначно добио праву помоћ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала