- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Албанац наговестио одлазак „српског наредника“: „Све је могуће“

© AP Photo / Gregorio BorgiaСергеј Милинковић-Савић
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић могао би овог лета да напусти Рим и Лацио, након што је спортски директор Игли Таре поручио да постоји могућност да он буде продат.
Милан вреба иза ћошка и први је у реду да појачања своју везу искусним 28-годишњим момком из Новог Сада који је од 2015. године неизоставан члан небескоплавих.
Иако се у прошлости упорно причало и писало о сумама између 80 и 100 милиона евра, колико је зацепио власник Лација Клаудио Лотито, сада је према писању италијанских медија да цифра драстично мања. Практично око три пута, а све због тога што је СМС ушао у последњу годину уговора са Римљанима.
„Састаћемо се ускоро да разговарамо о ситуацији. Све је могуће, наравно и то да Сергеј буде продат у други клуб. Милинковић-Савић воли и поштује клуб, тренера и председника. То је свима јасно“, поручио је Албанац задужен за спортска питања, иначе бивши фудбалер Лација.
Спекулише се да би Клаудио Лотито могао и морао да пристане и на суму од свега 30 милиона евра, јер би у наредних шест месеци, у случају да Сергеј остане овог лета, на крају Лацио остао без обештећења.
Велики број клубова је у претходном периоду био заинтересован за услуге „српског наредника“ у табору Римљана. Почев од Јувентуса, Манчестер јунајтеда, Пари Сен Жермена, али је тренутно у првом плану Милан.
„Росо-нери“ желе да добију чврстину и креативност у везном реду, пошто је то нешто што им недостаје ове сезоне. Покушали су то да добију с Белгијанцем Де Кателаром, али су опасно промашили. Ни Брајим Дијаз који је на позајмици из Реал Мадрида није показао да је дорастао задатку, па би Сергеј био идеално решење за горуће проблеме.
Ипак, јасно је да би, сада већ бивши првак Серије А, морао финансијски то да испрати како доликује. Србин би, бар према писању медија са Апенина, био један од најплаћенијих фудбалера црно-црвених, јер би осим обештећења у износу од више десетина милиона евра, морао да има јаку плату.
Медији на Чизми такође пишу да је Сергеј Милинковић-Савић сан Милановог тренера Стефана Пиолија, што је уједно и наслов угледне Газете дело Спорт – „Пиолијев сан - Милинковић Миланов треквартиста“ (уметник, креативац).
Већ на лето би могла да буде реализована та идеја, односно остварен сан. Потребно је да Лотито пристане да уђе у преговоре, а да с друге стране исте иницирају Паоло Малдини и Фредерико Масаро, који су на челу спортског сектора росо-нера.
Сергеј Милинковић-Савић је ове сезоне у Серији А одиграо 34 утакмице и постигао је седам голова уз осам асистенција, док је рецимо поред Де Кетелареовог презимена та бројка нула када су голови у питању, и има само једну асистенцију, а одиграо је 31 меч, што је катастрофалан промашај плаћен 32 милиона европских новчаница.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Несаломива Младост је имала блесак, не и будућност – у Новом Саду огорчени
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
У Лазаревцу се не предају: „Нема доказа, некоме сметамо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала