- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Лазаревцу се не предају: „Нема доказа, некоме сметамо“

© Sputnik / Петар МиловановићКућа фудбала у Старој Пазови
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Фудбалски клуб Колубара Лазаревац огласио се саопштењем након што га је ФС Србиеј казнио одузимањем девет бодова због наводних нечасних радњи, што је резултирало испадањем у нижи ранг, јер клуб више нема ни математичке шансе да опстане у Суперлиги.
Саопштење Лазаревчана који се не мире с таквим епилогом и одлуком Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, преносимо у целости.
„Фудбалски клуб Колубара би се најрадије суздржао од коментарисања првостепеног дисциплинског органа, попут онога што раде поједини зли језици и наши опонентни на спортском терену, како се наш став не би протумачио као притисак на другостепену комисију. Међутим, донета одлука је правни нонсенс с обзиром на то да је УЕФА полемисала о могућој злоупотреби, а неповољна одлука по ФК Колубара донета је и услед недостатка доказа. Дакле, првостепени орган је изрекао казну без икаквог образложења. Некоме очигледно смета наш статус суперлигаша, а штета се наноси како нашем граду, тако и момцима који су поштено знојили дрес Колубаре целе сезоне. Жалбу ћемо уложити уз наду да ће се правна одлука преиначити и бити праведно донесена“, наведено је у саопштењу ФК Колубара из Лазаревца.
Подсетимо, Колубара је била десета на табели плеј-офа Суперлиге са 38 освојених бодова, да би одузимањем девет бодова пала на последње место са 29 бодова, док Младост ГАТ има бод више, а оба клуба су без шанси за опстанак.
Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Клуб избачен из Суперлиге због намештања утакмица
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Црни облаци над Торином – казна, пораз, а онда и напад на Србина /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала