- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски премијер с председником Кине: Заједно се боримо против тежњи Запада да очува доминацију

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаСи Ђинпинг и Михаил Мишустин у Москви
Си Ђинпинг и Михаил Мишустин у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Премијер Русије Михаил Мишустин састао се у Пекингу са председником Кине Си Ђинпингом којем је пренео поздраве председника Русије Владимира Путина.
Мишустин је на састанку рекао да се Русија и Кина супротстављају покушајима Запада да очува глобалну доминацију и да незаконитим санкцијама намеће своју вољу независним државама.

„Искрено ценимо вишевековне споне добросуседства, партнерства и сарадње које повезују Русију и Кину. За нас је то од посебног значаја у условима када јача турбулентност на међународној сцени“, рекао је руски премијер.

Он је изразио уверење да ће Москва и Пекинг пружити пресудан отпор тим опасним стремљењима и створити повољне услове за напредак и остварење стратешких циљева две земље.
Мишустин је Сију пренео поздраве од Путина.

„Пре свега да вам пренесем пријатељске поздраве од председника Русије Владимира Путина. Он се са изузетним задовољством сећа разговора са вама одржаних у Москви у марту“, рекао је Мишустин.

Он је нагласио да је посета Сија Русији означила почетак нове епохе развоја односа и свеобухватног партнерства и стратешке сарадње између две земље.
Си је узвратио поздраве Путину и истовремено констатовао да се односи Пекинга и Москве поуздано развијају и да је сарадња између две земље вишестрана.
Навео је и да је прва посета Мишустина Кини протекла успешно.
Руски премијер борави у вишедневној посети Кини током које је, између осталог, учествовао на руско-кинеском бизнис форуму у Шангају и имао састанак са кинеским премијером Ли Чијангом.
Председник Русије Владимир Путин и председник Кине  Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
РУСИЈА
Путин: Сарадња Русије и Кине није војни савез
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала