- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Упозорење СЗО: Свет мора да се припреми за пандемију смртоноснију од ковида 19

CC0 / пиксабеј / Корона вирус
Корона вирус - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус упозорио је у уторак државе чланице да ће се појавити смртоноснија болест од ковида 19, и позвао их да спроведу реформе потребне за припрему за наредну пандемију.
Истакао је да је сада време да се крене са преговорима о спречавању следеће пандемије.
„Ако не направимо промене које се морају направити, ко ће онда то да уради? А ако их не направимо сада, када ћемо?“, упитао је Тедрос и упозорио да ће следећа пандемија доћи, преноси Индепендент.
„Претња да се појави још један облик који изазива нове таласе болести и смрти остаје. И остаје опасност да ће се појавити још један патоген са још смртоноснијим потенцијалом“, истакао је Гебрејесус.
На десетодневној годишњој скупштини Светске здравствене организације у Женеви разговараће се о глобалним здравственим изазовима, што укључује и будуће пандемије, искорењивање дечије парализе и подржавање напора за ублажавање ванредне здравствене ситуације у Украјини.
Чланице организације припремају нацрт споразума о пандемији који би требало да буде усвојен на скупштини следеће године.
„Посвећеност ове генерације споразуму о пандемији је важна јер је управо ова генерација искусила колико ужасан може да буде један мали вирус“, рекао је Тедрос.
Колера у Ираку - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СВЕТ
УН упозоравају: Милијарда људи је у опасности од колере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала