Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Куртијеви градоначелници положили заклетву у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу /фото/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићНови градоначелник Звечана Иљир Пеци положио је заклетву у селу Бољетин које се налази у општини Звечан
Нови градоначелник Звечана Иљир Пеци положио је заклетву у селу Бољетин које се налази у општини Звечан - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Након што су своје заклетве данас положили новоизабрани градоначелници општина Зубин Поток и Звечан, Измир Зећири и Иљир Пеци, своју заклетву је положио и градоначелник Лепосавића Љуљзим Хетеми.
За разлику од новоизабраног градоначелника Северне Митровице који је заклетву положио у општинској згради у северном делу Косовске Митровице, Зећири је то урадио у албанском селу Чабра, а Пеци у школи у селу Бољетин, такође насељеном Албанцима.
На објекту у општини Звечан у којој је положена заклетва, окачене су тзв. косовска и албанска застава.
Нови градоначелник Лепосавића је свечану церемонију одржао у локалној канцеларији у насељу Шаљска Бистрица.
Пеци је након полагања заклетве рекао да ће дужност председника општине обављати из објекта Канцеларије за заједнице, која се налази у селу Липе.
Сва три градоначелника су положили заклетву на албанском језику, а приликом обраћања медијима рекли су да ће радити у интересу свих заједница.
Градоначелник Зубиног Потока Измир Зећири, нагласио је да ће све активности координирати са међународном заједницом.
Сва три догађаја су прошла без икаквих инцидената, а на северу Косова и Метохије је било приметно и велико присуство такозване Косовске полиције, Еулекса и КФОР-а који су обезбеђивали полагање заклетви нових градоначелника.
Нови градоначелници, победили су на ванредним локалним изборима у четири општине на северу Косова и Метохије, одржаним 23. априла, а те изборе су Срби бојкотовали.
Косовска Митровица  - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СРБИЈА
Спутњик у Косовској Митровици: Како је почела званична окупација Севера Косова /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала