- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидери Евроазијске економске уније потписали 15 докумената: Циљ – продубљивање интеграције

© POOL / Уђи у базу фотографијаЗаседање Евроазијске економске уније
Заседање Евроазијске економске уније  - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Лидери земаља Евроазијске економске уније након самита у Москви потписали су 15 докумената чији је циљ продубљивање интеграције у различитим областима сарадње, саопштио је председник управног одбора Евроазијске економске комисије Михаил Мјасникович.
„Потписано је 15 докумената чији је циљ продубљивање различитих области наше интеграције. Посебно бих желео да истакнем потписивање трећег великог протокола у споразуму о ЕЕУ, што указује на то да се ми у оквиру уније не заустављамо на основном споразуму из 2014. године, него да га ширимо новим правцима сарадње“, казао је Мјасникович.
Како је подсетио, у току су преговори о формирању зоне слободне трговине са Уједињеним Арапским Емиратима и Индонезијом, а приводе се крају и трговински преговори са Ираном и Египтом.
„То значи да се за пословање отварају огромне могућности које ће допринети међусобној трговини“, појаснио је Мјасникович.
Након седнице Врховног евроазијског економског савета потписана је, између осталог, одлука о пружању финансијске помоћи приликом реализације заједничких пројеката сарадње у сферама индустрије и уредба о плановима либерализације за појединачне услужне секторе у оквиру Евроазијске економске уније.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
РУСИЈА
Путин: Евроазијска економска унија – центар мултиполарног света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала