Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Понудићу дијалог и нова решења, моја улога ће се променити

© Sputnik / Лола Ђорђевић Александар Вучић
 Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће на сутрашњем скупу „Србија наде“, који се одржава у Београду, понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије. Он је додао да ће се ускоро „његова улога променити“, пошто се у суботу одржава скупштина СНС у Крагујевцу, где би требало да буде изабрано руководство странке.
„Трудићу се да говорим помирљивим језиком, понудити нова решења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије. Не зато што сам слаб, не бисте веровали колика је моја унутрашња снага данас и јуче. Имам неуобичајени мир и моја улога ће се променити. Имаћемо скуп и о томе ћу причати“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Вучић је, такође, поводом скупа у петак, упутио извињење Београђанима јер ће, као је навео, већ после 14 сати цео град бити блокиран.
Председник Србије је навео да у демократијама не могу сви да мисле исто, додајући да је нормално да има више демонстрација, али и да је нормално да се те тензије решавају изборима.
„Постоји процедура како се смењује председник и морате да скупите потписе две трећине народних посланика. Они то немају и рекао сам им да ћу им помоћи у томе, али онда се иде на референдум и ако народ каже да је за смену председника, ја сам смењен. Али ако народ каже да нисам, онда су они у проблему“, указао је Вучић.
Вучић је рекао да у Србији постоје јасно прописане законске процедуре и поновио да у Србији неће бити Мајдана и заузимања зграда.
„Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им речима објаснимо да не чине кривична дела. Тек када су ушли у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом“, подсетио је Вучић.
Вучић је говорио и о масовним убиствима у школи „Владислав Рибникар“ у Београду и околини Младеновца. Он је казао да је разговарао са лекарима и видео повређене из школе, наставницу и Петра из Малог Орашја који је у тешком стању, да је био са породицом мале Ангелине, као и да је добио писмо од групе родитеља којим ће се озбиљно позабавити.

„У међувремену сам добио писмо од групе родитеља и што је важно, сутра и прекосутра бавићу се тиме. Да знају да сам добио писмо данас у поподневним сатима и одговорићемо на све то. Наравно да увек постоје различита мишљења и тако даље. Мада морам да признам да је мени прилично блиско то што су написали“, рекао је Вучић.

Он је, тим поводом, истакао да ће се трудити да се пронађе најбоље решење.
„Шта год да покушате да урадите увек ћете да имате више различитих мишљења и увек ће неко да буде незадовољан. Али, важно је да чујете глас родитеља, глас који мора да води рачуна о будућности те деце, јер они морају, да што лакше пређу кроз овај ужасан период. Морају да наставе са својим школовањем и образовањем. Да ли то мора сада или то може од 1. септембра, то је већ друго питање, не мислим да се много губи тиме што неће неко три или четири недеље да иде, јер може и електронски да похађа наставу, као што смо радили у време короне“, рекао је Вучић и додао да постоји безброј начина и да треба само да се види како.
Вучић је раније данас у Председништву примио групу Срба са Косова и Метохије који су се пешице запутили за Београд на митинг „Србија наде“. Он је рекао да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за КиМ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала