- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко је постао вечита главобоља за „вечите“: Легенда Партизана га научила мајсторији

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆМарко Доцић
Марко Доцић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Марко Доцић био је тихи херој Чукаричког у поразу у финалу Купа од Црвене звезде (2:1), јер је у 21. минуту постигао мало је рећи фантастичан гол из корнера и тиме указао на то да његова претходна мајсторија против Партизана није била случајност.
Био је током првог полувремена Чукарички изузетно опасан тим по Црвену звезду, поготово због самопоуздања које је донео прелеп погодак Марка Доцића, али друго полувреме донело је другу песму јер је Александар Пешић са два гола преокренуо резултат.
Иако је његов тим претрпео пораз, Доцићу ипак остаје утешна награда јер је поново против „вечитих“ показао какав је фудбалски мајстор. Оставио је у шоку Милана Борјана када је из корнера његов центаршут завршио директно у мрежи, а крајем априла оставио је без речи и голмана Партизана Немању Стевановића.
Црно-бели тада су поражени од Чукаричког, а једини гол на мечу дао је управо Доцић и то какав гол! У 42. минуту Доцић је шутирао са око 35 метара, а лопта је пролетела све играче и завршила у мрежи Партизана. Фудбалер Чукаричког упоредио је тај погодак за голом против Звезда после финала Купа.
„Па добро, сигурно да постоји та утеха, бар код мене, али не мора да се то одрази на екипу. Показао сам да гол против Партизана није случајност. Драго ми је да сам вечерас дао из корнера, да је то први гол после Пиксија на Маракани“, рекао је Доцић.
Ако би морао да бира, мајсторија против Звезде ипак му је лепша од оне против Партизана.
„Мислим да је овај гол вечерас лепши. Следећи корнер је већ повукао назад, после тога смо имали шансу за 2:0. Нисам видео ко је са гол линије скинуо лопту. Да смо тада дали гол, вероватно бисмо се ми подигли. Честитам Звезди, заслужено је узела титулу“, рекао је капитен Чукаричког.
Међутим, нису само „вечити“ гледали Доцићеве фудбалске акробације. Помало је запостављена чињеница да су прелепи голови један део печата његове каријере. Када је тек стигао из Јавора у Чукарички 2016. године свој први гол дао је против Борца из Чачка и то из корнера.
Извео је корнер са сличне позиције као против Звезде, а лопта је завршила у мрежи екипа из Чачка. Тренер Чукаричког тада је био Гордан Петрић који је заправо и дао Доцићу ветар у леђа за овакву врсту фудбалских акробација.
„Дан пред ту утакмицу вежбали смо прекиде и пришао ми је Гордан и питао, да ли могу да шутнем директно из корнера. Рекао сам, могу да покушам, а да ли ћу погодити, не знам. Охрабрио ме је тада. Рекао ми је да ће екипа урадити све, да дођем до тог гола из корнера. Два-три пута сам пробао на тренингу и није ишло. Мада је било близу. Сутрадан први корнер, први покушај и гол право из корнера“, рекао је Доцић раније за „Спортски журнал“.
Доцић је за Чукарички дао 28 голова, док је претходно носио дресове Јавора, Срема из Јакова, а каријеру је почео у Радничком из Обреновца.
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Звезда слави Пешића – два гола Нишлије за историјску трећу „дуплу круну“
Марко Доцић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Доцићево ремек-дело из корнера – погодио као некад Рамбо и Пикси /видео/
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Србија чека 24 године, а Пикси је на одликовању дао реч: „Даћемо све од себе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала