- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија чека 24 године, а Пикси је на одликовању дао реч: „Даћемо све од себе“

© Фото : Фудбалски савез Србије/Vladimir MarkovicДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, примио је Мајску награду коју Спортски савез Србије традиционално додељује сваке године најзаслужнијими спортистима, спортским савезима, организацијaма стручњацима и новинарима. Том приликом кормилар Орлова дао је реч да ће учинити све да Орлови одлете на Европско првенство.
Југославија и Србија од 2000. године нису били актери завршног турнира Старог континента и јасно је да је императив да тај негативни и предугачки низ буде окончан.
Агонија траје, али је пало обећање, дата је реч...
На свечаности одржаној у великој сали општине Стари Град у присуству министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића, највеће друштвено-спортско признање у Србији, селектору Орлова уручио је председник Спортског савеза Давор Штефанек.
„Желео бих да се захвалим Спортском савезу Србије, председнику Штефанеку и свима који су ми указали част и доделили ми ово престижно признање. Мајска награда има велику традицију и осетио сам и прошле године шта значи бити међу лауреатима. Свака награда мене и моје играче обавезује да будемо још бољи. Трудићемо се и даље да будемо на висини задатка и великих очекивања фудбалске Србије. Наредни циљ је да после 24 године паузе изборимо пласман на завршни турнир Европског првенства и даћемо све од себе да то и остваримо“, рекао је по завршетку свечаности Драган Стојковић.
Подсетимо, Фудбалски савез Србије је прошле године добио Мајску награду као најуспешнија спортска организација у земљи.
Србија није била на Европском првенству још од 2000. године када је турнир одржан у Белгији и Холандији.
Уследили су неуспеси после тога, јер национални тим није отишао на ЕП у Португалији, није нас било 2008. у Аустрији и Швајцарској, као ни Украјини и Пољској 2012. Уследио је фијаско на путу ка Француској четири године касније, баш као и 2020. године када смо на Маракани елиминисани од Шкотске после слабијег извођења пенала.
Пиксијеви Орлови тренутно су први у квалификационој групи Г са максималних шест бодова из два меча. Пала је Литванија на стадиону Рајко Митић (2:0), а после тога и Црна Гора у Подгорици, када је двоструки стрелац био Душан Влаховић.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
„Случај Колубара“ добио нову димензију – укључило се тужилаштво, прети се Лозаном
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Лукине сузе као знак да ништа није како треба /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала