- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Зелени“ упрли очима ка Београду – имају чак пет мета

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Кевин Пантер
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Кошаркашки див Панатинаикос који је имао сезону за заборав, почео је да кује планове за повратак на велику сцену, а чак петорица кошаркаша Црвене звезде и Партизана су мете „атинских зелених“.
Последње име на листи славног грчког клуба који је упро очима ка Београду, је Кевин Пантер, капитен и лидер црно-белих, објавио је грчки портал „Тотал баскет“.
Америкакац са српским пасошем пружао је импресивне партије у Евролиги, и са лакоћом је погађао изузетно тешке шутеве у кључним тренуцима, што није промакло за око челницима Панатинаикоса који би радо у својим редовима да виде хладнокрвног егзекутора.
Олакшавајућа околност могла би да им буде што Кевину овог лета истиче уговор с Партизаном и штоон већ има искуство играња у Грчкој, где је бранио боје АЕК-а и Олимпијакоса. Сада су на потезу Жељко Обрадовић и људи из клуба који ће вероватно у блиској будућности покушати да реше питање Пантеровог новог уговора.
Огласио се и Пантер, поручивши да га у овом тренутку искључиво занима Партизан и завршница сезоне у АБА лиги, те да ни са ким неће ући у преговоре.
Али, није Пантер једини кога желе „атински зелени“. Он је најновија мета, с обзиром на то да је од раније познато да Грци хоће аргентински дуо из Звезде - Факунда Кампаца и Луку Вилдосу, док су им из црно-белог табора запали за око Зек Ледеј и Јанис Папапетру.
Доласком прекаљеног стручњака Ергина Атамана који је напустио Ефес и потписао за ПАО, циљеви ће поново бити највиши могући, како у грчком првенству, тако и на европској сцени где су ове сезоне тотално подбацили, што потврђује и претпоследња позиција у регуларном делу са само девет победа из 32 одиграна меча.
Подсетимо, ПАО је сезону стартовао са бившим тренером Црвене звезде Дејаном Радоњићем, али је после серије лоших резултата и контроверзних одлука Евролиге дошло до превременог раскида сарадње.
* Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Александар Џикић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Џикићева лекција која је неопходна и Србији: „Вероватно сте чули за Шпанију...“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Јокићева порука за свако дете у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала