- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је због Леброна и Денвера угасила ТВ: „Незналице ће причати“

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
Пратите нас
Легенда америчке и светске кошарке Чарлс Баркли био је љут и разочаран због тога што је Леброн Џејмс после елиминације од Денвера у финалу Западне конференције, ставио себе у први план, причајући о потенцијалној пензији.
Баркли нема дилему да краљ то плански одрадио, како би Денвер пао у други план и успех који су Јокић и остали направили.
Баркли годинама уназад ради као стручни консултант и коментарише мечеве НБА лиге. Познат је по "бритком језику" и не либи се да каже оно што мисли. Врло је објективан, за разлику од бројних његових колега.
Члан "Куће славних" у Спрингфилду нема дилему да је код Леброна Џејмса прорадио огромни его после "метле" добијене од Денвера. Не спори да је лидер Лос Анђелес Лејкерса велики, али да ниједног тренутка није поверовао у његову причу о завршетку каријере.
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Незгодни Рус преко Американца до Ролан Гароса – „Вежбао сам код Рафе“
"Када си играч његовог ега јасно је и нормално да мислиш да си у врху. Али, да се разумемо, неће се пензионисати. Разочарао сам се што је на тај начин ставио у други план Нагетсе. Први пут су ушли у финале, разбили су Лејкерсе и нико им не придаје довољно поштовање", право у мету ће Баркли.
Колико је био разочаран таквим епилогом Баркли је потврдио следећом изјавом, у којој је објаснио због чега је угасио телевизор.
"Да, урадио сам то. Зато што ће незналице на телевизији да причају о Леброну Џејмсу и пензији. Искључио сам наредног дана ТВ, јер су два тематска блока била о Леброну, уместо о успеху Денвера. Имају момка који је могао да буде три пута узастопно МВП, разбили су Лејкерсе, а у два блока прича се о пензији Леброна. Урадио је то намерно, стратешки, неће се пензионисати", рекао је некдашњи ас Хјустона, Лејкерса и Филаделфије у емисији „Ден Патрик шоу“.
За крај је оставио део везан за Николу Јокића који води Денвер ка шампионском прстену и чека ривала: Бостон или Мајами.
"Причало се о Голден Стејту, Финиксу, па о Лејкерсима, да би их Никола Јокић 'решио' на брзака", закључио је Баркли који је 1993. године понео МВП титулу.
* Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Никола Јокић и Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Мелоун о Јокићу: Слава га није променила, хоће да постане шампион света
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Селектор је начео тему, али има много нејасноћа – на кога ће Србија рачунати?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала