- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Театар снова опет кобан по Митровића – испали Лидс и Лестер, Тотенхем без Европе

© AP Photo / Mike EgertonАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Александар Митровић промашио је пенал на утакмици Фулама против Манчестер јунајтеда коју је његов тим изгубио резултатом 2:1. После 38. кола Премијер лиге упркос поразу од Брентфорда титула шампиона Енглеске иде као што је то већ било познато Манчестер ситију, док је тим српског нападача на десетом месту.
Управо утакмица са Манчетсер јунајтедом била је кобна по Александра Митровића јер је на њој добио суспензију од осам мечева због сукоба са судијом. Поново најбољи стрелац у историји српске репрезентације није имао среће против истог противника.
Фулам је повео голом Тетеа у 19. минуту, да би само шест минута касније Митровић имао прилику да повећа предност. Каземиро је био груб, направио је жесток фаул, а српски нападач имао је сјајну шансу да путем пенала упише гол, међутим није је искористио.
Резултат је до краја полувремена остао непромењен, а онда је у 55. минуту Бруно Фернандеш псотигао гол испоставиће се за победу Манчестера.
Евертону се победом над Борнмутом (1:0) ишчупао и остао у Премијер лиги, док ће пут Чемпионшипа уз већ прежаљени Саутемптон кренути Лестер и Лидс. Тотенхем је заузевши осмо место на табели остао без Европе упркос убедљивој победи против Лидса реултатом 4:1. Иако је Лестер пре само седам година био првак Енглеске, сада ће у нижи ранг.
Манчестер сити већ је претходно обезбедио титулу шампиона Енглеске па тако пораз од Брентфорда, као и Арсеналова победа против Вулвса с убедљивих 5:0 нису биле од резултатског значаја за изглед табеле.
Фантастичан меч одиграли су на Сент Мерису Саутемптон и Ливерпул, а на крају је уследила подела бодова после бројних преокрета - 4:4 (2:2).
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
ТСЦ игра квалификације за Лигу шампиона – реми који је остварио снове Бачке Тополе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала