- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Серија подметања експлозива у Хрватској: „Акције повезане, имају међународну димензију“

© Tanjug / HINA/ EDVARD LЈULЈAKХрватска полиција
Хрватска полиција - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић изјавио је данас да су случајеви подметања експлозивних направа на ријечком подручју очигледно повезани и да имају међународну димензију, додавши да је полиција јучерашњим хапшењем двојице осумњичених уклонила непосредну опасност.
Полиција Приморско-горанске жупаније ухапсила је синоћ две особе које повезује са серијом постављених експлозивних направа на подручју Ријеке од којих је последња експлодирала синоћ око пола сата након поноћи на Пећинама у Ријеци, пренела је Хина.
Две особе, хрватског и немачког држављанства, осумњичене за постављање направа, затекли су непосредно пре експлозије, око поноћи, полицијски службеници испред трговачког центра у Кострени покрај Ријеке, где су оставили експлозивну направу.
Осумњичени су са собом имали и трећу експлозивну направу, утврдила је полиција.
Божиновић је изјавио да се ради о полицијском поступању које је почело са проналаском направе код хотела „Амбасадор“ у Опатији у априлу, након чега је 21. маја постављена експлозивна направа у Ријеци испред трговачког центра.
„Те акције су очигледно на неки начин повезане. Полиција је од првог дана кренула у врло опсежно и дубинско истраживање“, рекао је министар.
За мотиве и намере починилаца рекао је да су ствар криминалистичког истраживања које следи, закључивши да је оно што је очигледно у тим случајевима била непосредна опасност полиција синоћ решила, преносе хрватски медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала