- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички сенатор: Радујем се могућности да подршком Кијеву љутим руске власти

© Flickr / rj_schmidtАмерички Сенат
Амерички Сенат - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Изузетно сам срећан због „гнева“ руских власти који је настао због моје подршке власти у Украјини, изјавио је амерички сенатор Линдзи Грејем, за којим је издата потерница у Русији.
„Схватање о томе да је моја приврженост Украјини изазвала гнев Путиновог режима ми доноси велику радост“, написао је он на Твитеру.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је раније коментарисао речи Грејема о смрти Руса назвавши великом срамотом за земљу да има таквог сенатора. Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је предложила америчком сенатору да објасни шта је заправо мислио када је изјавио да САД „никада нису тако успешно потрошиле новац“.
Амерички сенатор Линдзи Грејем је током састанка с председником Украјине Владимиром Зеленским у петак, 26. маја, изјавио да Америка никада није трошила новац тако успешно као сада, јер Руси „умиру“.
Агенција „Ројтерс“ објавила је након тога да је кабинет Зеленског монтирао снимак са Грејемом, извукавши из контекста његове речи о смрти Руса и „добро потрошеном новцу“, стварајући утисак да су оне биле изречене у низу.
Министарство иностраних послова Русије објавило је потерницу за америчким сенатором због русофобичних изјава које је дао током састанка са Зеленским, а Истражни комитет покренуо је кривични поступак против Грејема.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
РУСИЈА
МИП Русије: Кукавички покушаји оправдавања људождерских изјава америчког сенатора осуђени на пропаст
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала