Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Америка препоручује да градоначелници на северу не раде из општинских, већ из других зграда

© Tanjug / DOPISNIK KiMНа згради општине у северном делу Косовске Митровице, јутрос је постављена нова застава такозваног Косова
На згради општине у северном делу Косовске Митровице, јутрос је постављена нова застава такозваног Косова - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је после састанка представника Квинте са премијером Аљбином Куртијем да земље Квинте сматрају да би најбоље било да новоизабрани градоначелници општина на северу краткорочно не раде из општинских зграда, преноси Репортери.
„Сагласили смо се да треба деескалирати ситуацију, али не знам да ли могу да кажем да постоји сагласност о томе како ће се та деескалација десити. САД сматрају, а говорим и о мојим колегама, да није неопходно да изабрани председници општина на северу обавезно свакодневно иду на посао. У ствари, краткорочно, препоручујемо да се то не дешава“, казао је Ховенијер, пренео је портал „Косово онлајн“.
Према његовим речима, препорука САД је да градоначелници не раде из општинских, већ из других зграда.
„Као што им је Влада омогућила да полажу заклетву у другим зградама, како би избегли сукобе, ми такође мислимо да је прави начин да тако и раде“, казао је Ховенијер.
Немиле сцене испред зграде општине у Звечану - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СРБИЈА
Кфор насилно разбио протест у Звечану, нападнути Срби, има рањених /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала