- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тачка на „случај Колубара“ – ФСС без милости

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Фудбалски савез Србије остао је доследан раније изреченој казни Колубари из Лазаревца, којој је одузето девет бодова због наводног намештања мечева. Иако је клуб из Лазаревца упутио жалбу, другостена комисија у систему ФСС, потврдила је одлуку Дисциплинске комисије, објавио је Спорт клуб.
Одлука је коначна и Колубара више нема право на жалбу, бар не у оквирима Србије. Мада је председник клуба који је због губитка бодова испао из Суперлиге у Прву лигу Србије, најавио да ће правду потражити пред Спортским судом за арбитражу у Лозани, па остаје да се види да ли ће до тога доћи.
На седници одржаној у понедељак, жалбени орган остао је доследан претнодно изреченој санкцији. Тако да је колубара после две дојаве о наводним сумњивим утакмицамаза које је дошла пријава из Европске куће фудбала УЕФА, завршила на тапету Фудбалског савеза Србије.
Према члану 83 изречена је казна одузимања девет бодова. У оптицају је било, према приписаном члану, од шест до 30 бодова, а Колубара је остала без девет.
Такав епилог утицао је на то да Лазаревчани који су имали солидну сезону, остану без суперлигашког статуса и уз Младост ГАТ очекује из селидба у Прву лигу Србије. Такође, Младост ГАТ кажњен је, заједно са Спартаком из Суботице, са по три милиона динара.
Црвена звезда прослава титуле - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Спектакуларна прослава Звездине шампионске титуле на Маракани /фото/
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Сергеј је јунак Лација – два гола српског мајстора спречила изненађење у Италији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала