Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор насрнуо на Србе у Звечану, има повређених, лекари се једном Србину боре за живот /видео/

Пратите нас
Током насилног покушаја Кфора да разбије миран протест Срба у Звечану има много повређених са обе стране. За разбијање пртеста коришћени су сузавац и шок-бомбе. Одјекивале су детонације и пуцњи. Уследила је реакција окупљених који су узвратили каменицама, флашама и другим предметима.
Један Србин је тренутно у операционој сали и лекари му се боре за живот. Он, према првим информацијама, има прострелну рану у пределу карлице.
Доктор Златан Елек, директор КБЦ у Косовској Митровици изјавио је за "Новости" да се овој здравственој установи јавило више од 50 грађана са повредама од шок бомби, гумених метака и бојеве муниције.
Једна особа која је тешко повређена за сада је у фази дијагностике. А, међу повређенима је и доктор Драгиша Миловић, председник општине Звечан који је задобио ударце у пределу груди, али не зна се од чега.
Међу повређенима је и извештач Танјуга којем је шок бомба пала под ноге.
Повређени су смештени у Дому здравља у Звечану, а они са тежим повредама превезени су у болницу у Косовској Митровици.
У Лепосавићу и Зубином Потоку су се грађани разишли и тамо је мирно.
До сукоба је дошло када су припадници Кфора насилно почели да разбијају миран протест Срба испред зграде Општине Звечан.
Након што окупљени Срби нису испунило ултиматум Кфора да се удаље од возила тзв. косовске полиције, која су била окружена учесницима мирног протеста, Кфор је силом кренуо на демонстранте, користећи пендреке, шок бомбе и сузавац.
Немиле сцене испред зграде општине у Звечану - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СРБИЈА
Кфор насилно разбио протест у Звечану, нападнути Срби, има рањених /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала