- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бостон јури чудо, а Мајами зна исход мајсторице

© AFP 2023 / ERIC ESPADAТренер Мајамија Ерик Сполстра и Џими Батлер у сукобу
Тренер Мајамија Ерик Сполстра и Џими Батлер у сукобу - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Интересантна прича стиже из Америке свега неколико сати уочи мајсторице између Бостона и Мајамија (ноћ између понедељка и уторка) после чега ће бити познато ко ће на мегдан Николи Јокићу и Денверу. Наиме, Хитси који су успели да испусте вођство од 3:0, уопште нису забринути и верују у победу, а то потврђује вест да су букирали карте за Денвер.
Екипа коју предводи с клупе Ерик Сполстра пуна је самопоуздања или се бар тако представља у јавности, с обзиром на то да после гостовања у Бостону не планирају да се врате на Флориду, већ су букирали карте лет у Колорадо.
Поменуту информацију потврдила је авио контрола која у свом систему има уписан лет Мајамијеве експедиције за Денвер.
Ипак, то ништа не мора да значи, пошто све то пада у воду у случају да им се понови и четврти неуспех у низу. С друге стране, Бостон јури чудо јер никада ниједна екипа у историји НБА лиге није успела да се врати из 0:3, али су Келти на најбољем могућем курсу.
Били су на ивици амбиса и свашта се издешавало у шестом мечу на Флориди где их је кош Дерика Вајта свега 0,1 секунду одвео до седмог меча и мајсторице у ТД Гардену.
После трећег неуспеха Мајамија у низу оглазио се њихов најбољи кошаркаш Џими Батлер који је преузео одговорност, поручивши да је он тај који је могао и морао боље у тренуцима када се ломио меч.
Интересантна је била и изјава Ерика Сполстре који је упркос црној серији у коју је екипа запала изјавио да ће Мајами бити тим који ће победити Бостон у његовом дворишту и отићи на мегдан Денвер Нагетсима које предводи маестрални Никола Јокић с трипл-даблом у просеку током плеј-оф серије.
„Овакве ствари се дешавају, таква је сезона и ово је једна паклена серија. Не знам како, али отићи ћемо тамо и победићемо. Никада ништа није било лако за нас и научени смо да ствари радимо на тежи начин. То је једноставно тако“, рекао је Сполстра чији је тим две од три победе у финалу Источне конференције остварио у Бостону.
Мајсторица Источне конференције заказана је два часа и 30 минута иза поноћи по средњеевропском времену.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Никола нема, али је Новак нашао Јокићев број: „Он је понос Србије, писаћу му“
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Партизан не игра Суперлигу – Звезда већ у финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала