- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола нема, али је Новак нашао Јокићев број: „Он је понос Србије, писаћу му“

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Прошле недеље је Никола Јокић причао у суперлативу о Новаку Ђоковићу, као узору и инспирацији и најбољем амбасадору Србије у свету, да би експресно стигао одговор најбољег српског тенисера после успешно преброђене прве препреке на Ролан Гаросу.
Лидер Денвера који и даље чека ривала у великом НБА финалу (Мајами или Бостон), признао је Американцима да је као мали желео да буде успешан као Новак Ђоковић, као и да нема његов број телефона како би му честитао на силним успесима и начину на који у свету представља Србију.
Сада је новинаре у студију Ролан Гароса занимало шта о свему томе мисли први фаворит за освајање трофеја у Паризу. Новак није штедео комплименте, открио је да је нашао Николин број, као и да је он понос Србије.
„Почаствован сам искрено, видео сам његову изјаву прошле недеље. Веома сам му захвалан. Заправо нисмо били у контакту, тек јуче сам добио његов број.Послаћу му поруку, писаћу му. Тешко је доћи до њега ових дана“, изјавио је српски ас који је у три сета елиминисао Американца српског порекла Александра Ковачевића.
Искрено, с емоцијом и дивљењем Новак је наставио да прича о двоструком МВП-ју НБА лиге који у овогодишњем НБА плеј-офу руши све рекорде јер просечно бележи трипл-дабл, чиме је надмашио чак и легендарног Вилта Чемберлена.
„Желим да му пишем и да му кажем хвала. Јер, дотакао ме је, упутио ми је дивне речи. Исто осећам према њему. Мислим да је тако скроман, једноставан момак. Долази из једне од најпопуларнијих спортских лига у свету. У свим спортовима, из НБА лиге. И просто доминира три године што је невероватно. Слушајући Леброна и Дејвиса и све те друге момке, Ембида, Адетокумба колико га само хвале и како причају о њему. То ме чини поносним. Ја сам кошаркашки фан. Србија је кошаркашка земља, поносимо се да смо прилично добри у кошарци кроз историју, али никада нисмо имали некога ко је толико успешан као он. Нико тренутно не може да уради то што он ради, дефинитивно је тренутно најбољи кошаркаш на свету, јако навијан за њега, он је невероватан момак и понос Србије. Желим му да освоји први шампионски прстен“, рекао је Новак.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Новак разбио Американца, па послао јаку поруку: „Косово је срце Србије – стоп насиљу“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Ђоковић би све исто урадио: „Косово је наше огњиште, не знам да ли ће ме казнити“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала