- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак разбио Американца, па послао јаку поруку: „Косово је срце Србије – стоп насиљу“

© AP Photo / Andrew MedichiniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је без већих проблема изборио пласман у друго коло Ролан Гароса на ком је први фаворит. У три сета, за два и по сата пред њим је пао Американац српског порекла Александар Ковачевић (6:3,6:2, 7:6), да би по завршетку сусрета српски ас на објективу камере написао: „Косово је срце Србије – стоп насиљу“.
На париској шљаци, као што то увек и бива, одмах је дао неколико изјава легендарном Алексу Коречи, с тим што је претходно послао јаку поруку и подршку српском народу на Косову и Метохији, који претходних дана пролази кроз изузетно тешку ситуацију, због чега је борбена готовост Србије подигнута на највиши ниво.
„Косово је срце Србије – стоп насиљу“, исписао је Ђоковић, да би после тога уследио разговор са Коречом.
„Задовољство је играти овде на Ролан Гаросу. Овде увек има много емоција које добијате и кроз које прођете током меча. Имао сам много лепих осећаја у Паризу и Берсију и те како сам мотивисан да играм добро на овом турниру и да идем до краја. Честитке Ковачевићу за партију коју је пружио, заиста је добро играо. Данас су били тешки услови за игру, морао сам да будем концентрисан због тога што је ветар правио проблеме и мењао смер кретања лопте“, поручио је Ђоковић на течном француском.
Уследило је питање „домаћина“ Корече да ли жели да разговор наставе на енглеском, на шта је Новак рекао да му је потпуно свеједно, али да ако може већ да бира – његов избор је француски. Јасно је да је публика била одушевљена због тога, па је уследио нови громогласни аплауз.
Коречу је занимало како се власник 22 Гренд слем трофеја, који у Паризу нишани рекордну 23. титулу, спрема за меч против неког као што је Ковачевић, који дебитује на великом турниру.
„Уф, предуго је ово питање које си ми поставио. Ово није питање, него констатација. Прва два сета није било проблема, а онда сам почео да пропуштам прилике на старту трећег. Изгубио сам мало фокус у том сету, али то је и утицало да он подигне ниво своје игре. Ипак, када покажете такав ниво на Гренд слему, онда морате да заслужите победу. Физички су ствари биле другачије него пре 10 година, али ово јесте добар старту турнира за мене“, завршио је Ђоковић ког је публика још једном поздравила громогласним аплаузом.
Наредни ривал српском и светском тениском асу биће Мађар Мартон Фучович.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Новак рутинском победом кренуо у поход на Ролан Гарос – Ковачевић гледао плес свог идола на шљаци
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Технологија заказала – Новак ушао у расправу са судијом /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала