Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа и грађани траже да нови градоначелник не долази и да се повуче полиција

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници КФОРА у близини општине Звечан
Припадници КФОРА у близини општине Звечан - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Српска листа и грађани окупљени испред зграде општине Звечан траже да новоизбарани албански градоначелник не долази у зграду општине и да се специјална косовска полиција одмах повуче, а грађани ће направити пролаз и нико их неће дирати.
Ове захтеве изнели су представници Српске листе Горан Ракић, Игор Симић и Драгиша Миловићу разговору са представницима тзв. косовске полиције и КФОР-а у Звечану.
Миловић је за медије рекао да траже да се дуге цеви и оклопни транспортери уклоне, да се радницима омогући право на рад у згради коју су Срби градили пре 50 година, као и да се поручи представницима међународне заједнице – Еулексу, Кфору, Унмику да заштити српски народ.
Међународну заједницу је упитао и како реагују на то што су Албанци скинули не само српску, већ и заставу Унмика, иако Приштина тражи чланство у УН.
„Ту смо и да замолимо наше грађане да буду мирни, ово су мирни протести, не сме ниједан камен да полети према специјалцима, они раде свој посао, неко други их је послао да то раде, зато се искрено надам да ће представници међународне заједнице, који су овде по Резолуцији СБУН 1244, да деескалирају ситуацију и заштите наш народ“, поручио је Миловић.
Преговори још трају.
Претходно је КФОР пропустио окупљене грађане, који су дошли до зграде општине, али је тада тзв. косовска полиција бацила сузавац.
Испред зграде општине Звечан, као и Зубиног Потока и Лепосавића присутне су јаке снаге тзв. косовске и специјалне полиције са шлемовима и под пуном борбеном опремом.
Присутни су и припадници КФОР-а под пуном борбеном опремом, са штитницима, шлемовима, маскама, панцирима.
Анкета
Страхујете ли од сукоба на северу Косова и Метохије?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала