- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова позвала америчког сенатора да се изјасни о својој русофобичној изјави

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова позвала је америчког сенатора Линдзија Грејема да објасни шта је заправо мислио када је рекао да САД „никада нису тако успешно трошиле новац“, с обзиром да од тог трошења Руси „умиру“.
„Амерички, британски – англосаксонски медији сада покушавају да нас убеде да је наводна изјава сенатора Грејема извучена из контекста. Да ју је чак монтирао кијевски режим. Али нисмо чули ни речи било какве осуде кијевског режима. Али желим да предложим, по мом мишљењу, добру варијанту. Ако сам сенатор Грејем, који је учествовао у овим прилично драматичним догађајима (у Кијеву) сматра да су његове речи извучене из контекста и да не мисли тако, има прилику да се о томе изјасни. Може да узме телефон, укључи видео-камеру, упери је у себе и сними кратак видео. И тек тада ћемо сви сазнати шта се заиста догодило“, предложила је Захарова на свом каналу на Телеграму.
Амерички сенатор Линдзи Грејем је током састанка с председником Украјине Владимиром Зеленским у петак, 26. маја, изјавио да Америка никада није трошила новац тако успешно као сада, јер Руси „умиру“.
Агенција „Ројтерс“ објавила је након тога да је кабинет Зеленског монтирао снимак са Грејемом, извукавши из контекста његове речи о смрти Руса и „добро потрошеном новцу“, стварајући утисак да су оне биле изречене у низу.
Председник Истражне комисије Русије Александар Бастрикин раније је наложио да се покрене кривични поступак против америчког сенатора Грејема због русофобичних изјава. Касније је Министарство иностраних послова Русије објавило потерницу за америчким сенатором.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
РУСИЈА
МИП Русије: Кукавички покушаји оправдавања људождерских изјава америчког сенатора осуђени на пропаст
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала