- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Жан Неол Баро: Твитер ће бити забрањен у ЕУ у случају да крши њена правила

© AP Photo / Michael DwyerТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Твитер ће бити забрањен у Европској унији у случају да крши њена правила, изјавио је данас француски министар и делегат за дигиталне технологије Жан-Ноел Баро.
Он је, истовремено, изразио забринутост због будуће „претеране“ европске регулативе у погледу вештачке интелигенције (АИ), пренео је француски дневник „Фигаро“.
Ако Твитер не буде радио у складу са нашим правилима, биће забрањен у Европској унији, написао је Баро, преноси Танјуг.
Саопштење долази након што је Твитер званично објавио Кодекс Европске уније против онлајн дезинформација, који је у суботу објавио европски комесар за индустрију Тијери Бретон.
Он је подсетио у поруци на Твитеру да друштвена мрежа, коју води амерички милијардер Илон Маск, остаје правно подложна европским правилима.
„Твитер игра важну улогу у јавној дебати, али не можемо да ризикујемо да друштвена мрежа као што је Твитер буде талац заговорника дезинформација и да, последично, наша јавна дебата, наша демократија, буду погођени“, истакао је Жан- Ноел Баро.
„Зато имамо јасна правила и Твитер ће морати да их поштује“, казао је он.
Упитан о будућим европским прописима о генеративној вештачкој интелигенцији, о којима се тренутно расправља, француски министар је признао потребу да се да оквир за развој вештачке интелигенције.
„У овој фази, позиција Европског парламента је претерана, јер намеће обавезе ревизије, обавезе транспарентности које су превелике за ову врсту модела“, као што је ЧетГПТ, оценио је Баро.
Према његовим речима, императив је имати у наредним месецима моделе попут оних које су развили ови амерички гиганти.
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
ЕКОНОМИЈА
Маск именовао новог извршног директора Твитера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала