- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немачки панкер довео новог спортског директора – Клоп је само климнуо главом

© AP Photo / Darko VojinovicТренер Ливерпула Јирген Клоп
Тренер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Енглески премијерлигаш Ливерпул саопштио је да ће Немац Јорг Шмадтке (59) бити нови спортски директор екипе са „Енфилд роуда“. Информација сама по себи не би била толико чудна да иза његовог ангажмана не стоји лично певач најпознатијег немачког панк бенда „Тотен Хосен“ и велики пријатељ Јиргена Клопа.
Шмадтке ће на овој функцији заменити Џулијана Ворда, који је одлучио да напусти Ливерпул. Немац је четири године био спортски директор Волфсбурга, а почетком ове године је напустио немачки клуб.
Током досадашње каријере обављао је успешно сличне послове у Хановеру, Kелну и Алеманији из Ахена. Шмадтке је са Ливерпулом потписао краткорочни уговор, уз могућност продужења сарадње, а званично ће нову функцију преузети 1. јуна.
За његов долазак заслужан је замљак Јирген Клоп, али и чувени „Кампино“, тачније Андреас Фреге, осведочени навијач Ливерпула и фронтмен чувеног немачког панк бенда „Тотен Хосен“.
© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZКампино, Тотен Хосен
Кампино, Тотен Хосен - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Кампино, Тотен Хосен
Фраге је, као и Шмадтке, родом из Дизелдорфа и управо је певач, према наводима „СпортБилда“, препоручио свог дугогодишњег пријатеља и некадашњег голмана Фортуне лично Јиргену Клопу.
Иначе, певач „Тотен Хосена“ је вољена, али и контроверзна личност у Немачкој. Својевремено је чак натерао и канцеларку Ангелу Меркел да му се јавно извини због употребе песама овог бенда у изборној кампањи.
Ливерпул је пожелео добродошлицу Шмадткеу и захвалио се Ворду на 11 година рада на разним функцијама у клубу. Немац је током играчке каријере бранио за Фортуну Дизелдорф, Фрајбург, Леверкузен и Борусију из Менхенгладбаха.
Енглески великан је сезону у Премијер лиги завршио на петом месту на табели са 67 бодова и представљаће Енглеску у Лиги Европе следеће сезоне.
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Месијев тата уговорио историјски трансфер који ће променити фудбал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала