- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Месијев тата уговорио историјски трансфер који ће променити фудбал

© AP Photo / Manu FernandezЛионел Меси
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Челници саудијског клуба Ал Хилал из Ријада понудили су фудбалеру Пари Сен Жермена и аргентинском репрезентативцу Лионелу Месију двогодишњи уговор вредан чак 1,2 милијарде евра, преноси „Футмеркато“.
Хорхе Меси, отац и менаџер аргентинског велемајстора, је наводно већ договорио све услове уговора у богатом краљевству. Уколико се информација испостави као тачна биће то рекордна зарада за једног фудбалера у историји ове игре.
„Први избор Месија је повратак у Барселону, али каталонски клуб не може да га ангажује због тешке финансијске ситуације. Меси се због тога окренуо Саудијској Арабији. Његов отац Хорхе је већ прихватио понуду Ал Хилала“, наводи „Футмеркато“.
Француски медији такође јављају да су челници клуба из Ријада већ договорили прелазак Серхија Бускетса, а у току су преговори и са Ђордијем Албом, коме истиче уговор у Барселони.
Меси је пре неколико недеља боравио у Саудијској Арабији, али је тада изјавио да није преговарао са Ал Хилалом, већ да је обављао амбасадорске дужности. Аргентински фудбалер је спортски амбасадор Саудијске Арабије.
Меси је у Пари Сен Жермен стигао 2021. из Барселоне, а има уговор са клубом из Париза до 30. јуна ове године.
Његов трансфер у Саудијску Арабију почетак је велике револуције у фудбалу и стварања нове моћне лиге света која ће привући многе звезде у годинама које следе.
Извори из Саудијске Арабије објавили су почетком године да постоји јасан план да 50 фудбалера из најбољих лига Европе (Енглеске, Француске, Немачке, Италије и Шпаније), као и Португалије, пређе у саудијску Про лигу већ овог лета.
План, који финансира и подржава саудијско Минстарство спорта, предвиђа ангажман за фудбалере којима истичу уговори, а које клубови из ове земље буду пожелели да ангажују.
Меси је далеко најпознатије име коме истиче уговор овог лета, али ту су још и Боби Фирмино (Ливерпул), Илкај Гундоган (Манчестер сити), Адама Траоре (Вулвс), Џери Мина и Абдулај Дукуре (Евертон) који би могли да буду занимљиви Саудијцима.
Карим Бензема би требало да продужи уговор са Реалом и остане у Мадриду, али за остале играче Саудијци виде шансу захваљујући финансијским потешкоћама које имају клубови широм Европе.
Очекивања су да ово лето донесе рапидан пораст квалитета клубова захваљујући таласу популарности од доласка Кристијана Роналда у Ал Наср.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Тачка на „случај Колубара“ – ФСС без милости
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала