- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Кијевски режим прешао на терористичке методе користећи западно оружје

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаШеф руске дипломатије Сергеј Лавров
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Нема сумње да је режим у Кијеву одавно прешао на терористичке методе уз коришћење западног оружја, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.
„Детаљно смо о томе говорили и нема сумње да је кијевски режим одавно прешао на отворене терористичке методе“, рекао је он на прес конференцији након састанка са министром иностраних послова Бурунди Албером Шингиром.
Истиче да се у те сврхе користи оружје којим их Запад снабдева и додаје да су изјаве Запада о томе да се оружје не сме користити против територије Руске Федерације још једна лаж.
Лавров је нагласио да предлози афричких земаља за решавање украјинске кризе морају разматрати у оквиру супротстављања Запада и Русије.
„Схватамо да су у том контексту идеје које су изнеле већина земаља, укључујући и афричке земље, са жељом да допринесу проналажењу начина за превазилажење ове ситуације и да су оне искрене у тежњи да се на неки начин помогне“, рекао је министар иностраних послова Русије.
Лавров је закључио да Русија веома цени такве потезе али да је потребно да се све идеје и иницијативе размотре у контексту геополитичког сукоба који је Запад покренуо против Русије и истовремено против Кине, као што је недавно објављено у документима Г7.
У раним јутарњим сатима беспилотне летелице су оштетиле стамбене зграде дуж Лењинског проспекта и у Улици Профсојузна на југозападу Москве. Такође, један дрон је погодио зграду у Улици Атласова у Новој Москви. Градоначелник Москве Сергеј Собјањин рекао је да нико од грађана у инциденту није озбиљно повређен, те да су две особе затражиле медицинску помоћ, али да им није била потребна хоспитализација.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
РУСИЈА
Лавров: Подржавајући „формулу мира“ Зеленског Запад подржава геноцид
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала