Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Милосављевић: Грађани у Звечану разилазе се у 16 сати, од сутра нови протести - захтеви остају исти

© AP Photoкосовска полиција
косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Грађани окупљени у Звечану разићи ће се данас у 16 часова, али ће се од сутра свакодневно окупљати испред зграде општине до испуњења захтева, рекао је некадашњи председник Скупштине Општине Звечан Срђан Милосављевић.
Захтеви мештана Звечана, али и Лепосавића и Зубиног Потока су исти.
Како је рекао Милосављевић, они траже повлачење Специјалних јединица тзв. косовске полиције из зграда општина са српском већином, и уопште са севера Косова и Метохије, као и онемогућавање доласка илегалних председника у зграде три општине.

"И да поручимо овом народу да будемо јединствени, да не смемо да дозволимо да појединци наруше наш миран протест и да је интерес свих нас већи од интереса појединаца“, рекао је Милосављевић.

Он је објаснио да ће грађани на протесту у Звечану остати данас до 16 сати, а да ће се сваког наредног дана окупљати у јутарњим сатима, између 7 и 7.30 часова "у све већем и већем броју, све док се не испуне захтеви“.
Он је истакао да се на КиМ дешава нешто што је реткост и страшно за 21. век.
„Нашој деци онемогућено је да похађају школе. Нашим комшијама који живе у непосредној близини општине онемогућено је да нормалним путем дођу до својих кућа и ми морамо да истрајемо у мирним протестима, ми смо за мир, нисмо за тензије, неко други ствара тензије“, рекао је Милосављевић и позвао грађане на истрајност у због приведених Радоша Петровића и Душана Обреновића.
„Наша је морална обавеза да будемо овде, сваком од нас може да се деси исто. Може да се деси метак или два, или стотине као што се јуче десило од стране Специјалних јединица и Косовске полиције“, истакао је он.
Милосављевић је позвао грађане да остану мирни, јер како је казао, није у интересу Срба да нарушавају односе са међународном заједницом.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СРБИЈА
УЖИВО САД забраниле посете приштинских званичника, НАТО распоређује додатне снаге на КиМ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала