- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински војни објекти као на длану: Нови руски сателит спреман за извиђање

© Фото : Роскосмос / Олег КотовСтателит у Земљиној орбити
Стателит у Земљиној орбити - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Нови руски радарски сателит „Космос-2569“, који је лансиран у орбиту 27. маја, користиће се за извиђање украјинских војних објеката, саопштио је за Спутњик обавештен извор.
„Нови радарски сателит 'Кондор-ФКА' који је лансиран у орбиту користиће се за извиђање украјинских војних објеката. У просеку ће пролазити изнад Украјине два пута дневно и може да слика војне објекте у радарском опсегу са резолуцијом од једног метра“, рекао је наш саговорник.
Како је додао, без обзира на доба дана и временске прилике, сателит ће омогућити да се прате акције као што су гомилање противничких трупа, пребацивање технике или подизање нових утврђења.
Раније је компанија „Роселектроника“ саопштила за Спутњик да је на сателит „Кондор-ФКА“ уграђен радар који може да прима радарске слике Земљине површине високе резолуције.
Први сателит серије „Кондор-ФКА“ лансиран је у орбиту 27. маја. Апарат је извела у орбиту ракета „Сојуз-2.1а“ која је лансирана са космодрома „Восточни“.
Према информацијама са различитих портала, сателит „Кондор-ФКА“ добио је шифру КОСМОС-2569 у систему НОРАД (Северноамеричка команда противваздушне одбране).
„Роскосмос“ је најавио лансирање још три сателита „Кондор-ФКА“.
Сателите серије „Кондор“ направило је Научно-производно удружење за машиноградњу. Два уређаја претходне генерације лансирана су 2013. и 2014. године.
Мисија Старлинк - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
РУСИЈА
Одговор на америчке акције: Русија развија системе за противсателитску борбу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала