- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запад подстиче кијевски режим на све непромишљеније злочине

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Подршка Запада кијевском режиму подстиче украјинско руководство ка све непромишљенијим злочинима, саопштило је руско Министарство спољних послова.
„Западна подршка кијевском режиму подстиче украјинско руководство ка све безобзирнијим кривичним делима, укључујући акте тероризма, кршења међународног хуманитарног права и ратне злочине“, истиче се у коментару Министарства у вези са покушајем Украјине да изврши терористичке нападе у Московском региону.
У саопштењу се истиче да је напад дроном на Москву усмерен против руских држављана.
„Такви напади, који немају никаквог смисла са војног становишта, судећи по свему, усмерени су искључиво против цивилног становништва како би посејала паника међу цивилима“, наводи Министарство.
Такође се напомиње да се „уверавања званичника НАТО-а да кијевски режим неће изводити нападе дубоко на руску територију показују апсолутно лицемерним“.
У саопштењу се додаје да руска страна задржава право да предузме најжешће мере као одговор на терористички напад дроновима на Москву.
Како је саопштило Министарство одбране Русије, Украјина је јутрос извела терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Москви. У нападу је учествовало осам дронова авионског типа: пет су оборили противваздушних системи у Московској области, три су неутралисани системима за електронско ратовање и они су скренули са предвиђене путање.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
РУСИЈА
Кремљ о нападу дронова: Одговор Кијева на руски удар на центар за одлучивање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала