- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Русија не може на својим границама да трпи нацистички режим Зеленског

© Sputnik / Vitaliy BelousovЗграда Министарства иностраних послова Русије
Зграда Министарства иностраних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Москва не може на својим границама да трпи режим Владимира Зеленског који жели да понови пут нацистичке Немачке према Русији, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Не можемо да трпимо на нашим границама режим који се користи како би се поновила агресија нацистичке Немачке против наше земље“, рекао је Лавров на прес конференцији након посете Мозамбику, а одговарајићу на питања о могућностима за окончање конфликта у Украјини.

Министар је додао да је Зеленски постао симбол борбе Запада против Русије.
„Током Другог светског рата је Хитлер ујединио практично све европске земље под својим знамењем. У тренутној ситуацији САД такође уједињују практично целокупну Европу, приморали су је да плаћа трошкове за наоружање кијевског режима које га користи у рату против Русије. Осим тога, приморали су је да као симбол ове борбе користи украјинског председника Владимира Зеленског, који отворено спроводи нацистичку идеологију и уводи нацистичку праксу у Украјини“, закључио је Министар иностраних послова Русије.
Раније је Лаворв изјавио да приврженост западних земаља „формули мира“ украјинског председника Владимира Зеленског говори о њиховој спремности да подрже геноцид.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
РУСИЈА
Лавров: Кијевски режим прешао на терористичке методе користећи западно оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала