- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир одговорио Британцима на питање о Косову: Новак је херој нације – насиље је непотребно

© Фото : ТСС/Неда МилетићВиктор Троицки, Данил Медведев, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић
Виктор Троицки, Данил Медведев, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
После једног од најболнијих пораза у каријери у првом колу Ролан Гароса Миомир Кецмановић морао је на конференцију за медије на којој му такође није било пријатно, али успео је да се избори са питањима која нису везана за спорт. Британски новинари хтели су да добију Мишин коментар на поруку Новака Ђоковића, а српски тенисер имао је оштар одговор
О поруци Новака Ђоковића на камери после победе над Александром Ковачевићем "Косово је срце Србије, стоп насиљу" и даље се говори па је то била једна од главних тема на конференцији Миомира Кецмановића чији је пораз пао у други план.
Довољно српски тенисер није био расположен јер је после пет сати изгубио меч од Андрее Вавасорија иако је водио са 2:0 у сетовима, а онда је једно од првих питања на конференцији било да објасни Новакову поруку, после чега је британског новинара оставио без текста.
"Новак је херој нације у Србији, није ниста сензационално. Насиље је непотребно било где у овом времену, посебно у домовини, урадио је нешто нормално, реаговао је, нормално је написати тако нешто. Не треба улазити у политику и причати о томе, људи са одређеним статусом, њихов глас треба да се чује, њима се људи окрећу и слушају своје хероје и људе које воле. Немам породицу и пријатеље у том делу, али без обзира на то, ствари нису нису ништа мање лоше", рекао је Кецмановић.
Српски тенисер није превише хтео да тражи мане у својој игри већ је похвалио Италијана који је направио невероватан подвиг и спасао шест меч лопти. После разговора о мечу Миомир је добио и питање о новом софтеру "Телохранитељ" који би требало да заштити играче од увредљивих коментара на друштвеним мрежама током Ролан Гароса.
"Треба сваке недеље да постоји. Јесте забрињавајуће, али тако је како је. Можете да се фокусирате на то или да заборавите. Када изгубите то се дешава. Не могу да променим то што пишу. Свако пише шта год жели, једна недеља неће да промени ништа. Добијам лоше коментаре сваки пут, од претњи смрћу, псовки, ствари које не бих да кажем јавно, али можете да разумете о чему причам. Не дотиче ме, на почетку јесте, сада више не", закључио је Кецмановић.
Штета је што је Миомир испустио меч у којем је имао два сета предност, а још већа штета је јер га је у другом колу такође чекао квалификант и имао је отворен пут до најмање трећег кола.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Нори вербално напао Ђоковића – тврди да је Србин требало њему да се извини
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Медведев се свађао са публиком, погубио конце – и испао са Ролан Гароса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Ђоковић у вечерњем термину против Мађара на Ролан Гаросу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала