Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Провокативна изјава Едија Раме о распоређивању српске војске: „Има моћ равну нули“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕди Рама
Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да је распоређивање јединица Војске Србије на административном прелазу са такозваним Косовом политичка представа Београда.
Рама је у Братислави, на панелу о Балкану „Отворени путеви: Балкан поново у послу“, додао да српска војска „на граници са Косовом има моћ равну нули“.
„То је као да се мексичка војска појављује на америчкој граници. Шта може да уради? Ништа!“, повукао је паралелу Рама, наглашавајући да веома поштује Мексико, али је у овом случају говорио о њиховој војној моћи.
Нагласио је да много тога што се дешава на северу Косова и Метохије има везе са унутрашњом политиком. Он је рекао да је једино решење за насталу ситуацију у земљи примена споразума за нормализацију односа две земље.
Панелу је присуствовао и премијер Северне Македоније Димитар Ковачески, који је скренуо пажњу на Охридски оквирни споразум који је дипломатским путем регулисао односе две етничке групе, албанске и македонске у овој земљи, као добар пример за решавање неспоразума, пренео је „Косово онлајн“.
Састанак председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СРБИЈА
Вучић за Си-Ен-Ен: Две ствари су важне у вези са ситуацијом на КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала