- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дивац бодри Јокића и репрезентацију Србије – „Држим палчеве”

© AP Photo / Matt YorkНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Легендарни српски кошаркаш Владе Дивац рекао је да верује да репрезентација Србије има квалитет да оствари добар резултат на предстојећем Светском првенству, које ће од 25. августа до 10. септембра бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима.
Србија ће на Мундобаскету играти у групи Б са Јужним Суданом, Кином и Порториком.
„Мислим да имамо добру екипу, надам се да ће сви пре свега да буду здрави. Верујем да имају квалитет да нас обрадују као што су то и раније чинили", рекао је Дивац, а преноси Танјуг.
Он је истакао да ће у великом финалу НБА лиге навијати за Денвер и Николу Јокића. Кошаркаши Денвера ће се у финалу састати са Мајамијем, а први дуел је на програму у ноћи између четвртка и петка.
„Сви навијамо за Николу, имао сам прилике неколико пута да га гледам уживо у овогодишњем плеј-офу. Држимо му палчеве и надамо се да ће нас пре свега због себе, а и нас, обрадовати", додао је некадашњи српски кошаркаш.
Владе Дивац је говорио и поводом јубилеја 100 година кошарке у Србији.
„Сто година је дуг период. Ја сам средња генерација, а имамо и млађе и старије генерације. Нажалост заборавили смо на неке старије генерације. Морамо да захвалимо њима на свему што су урадили 60-их, 70-их година прошлог века. Промовисали су овај спорт у свету и били једна од најбољих нација у овом спорту. Надам се да ће и ове млађе генерације кренути истим путем и донети нам медаље, као што су то радиле генерације пре њих”, закључио је Дивац.
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СПОРТ
Јокићев тренер најавио велику борбу: Најтежа ствар у нашим животима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала