- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић у првој званичној посјети ЕУ: План да Црна Гора постане чланица у наредних пет година

© Фото : Уступљено Бобану НововићуПредседник Црне Горе Јаков Милатовић у првој званичној посети Европској унији
Председник Црне Горе Јаков Милатовић у првој званичној посети Европској унији - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Своју прву званичну посјету Европској унији Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић завршио је састанцима са Предсједницом Европске комисије, Урсулом фон дер Лајен и Предсједником Европског Савјета, Шарлом Мишелом.
Својим саговорницима Предсједник је пренио поруку снажне посвећености Црне Горе да у што скоријем року одлучно оконча реформе у области владавине права и добије завршна мјерила, како би у сљедећих пет година постала прва наредна пуноправна чланица Европске Уније.
На тај начин, Црна Гора би показала да је проширење ЕУ и даље могуће и опипљиво, што би послужило као најбољи примјер осталим државама Западног Балкана и Источне Европе да овај геополитички моменат искористе за консолидацију Европе уједињене око владавине права, економског просперитета и демократског управљања.
© Фото : Уступљено Бобану НововићуПредседник Црне Горе Јаков Милатовић у првој званичној посети Европској унији
Председник Црне Горе Јаков Милатовић у првој званичној посети Европској унији - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Председник Црне Горе Јаков Милатовић у првој званичној посети Европској унији
Предсједник је искористио прилику да двоје челника Европске Уније позове да ускоро посјете Црну Гору и наставе заједнички рад на европској агенди.
У видео изјави Милатовић је навео да је саговорницима пренио да политичке промјене које се дешавају у Црној Гори значе „додатно консолидацију наше демократије и постојање снажне политичке воље да земља напредује додатно брже на свом европском путу“.
„Са друге стране, добио сам заиста охрабрујуће поруке снажне подршке на том путу од стране високих европских званичника. Додатно, охрабрује и додатна финансијска подршка која ће стићи у наредном периоду како би Црна Гора изградила своју инфраструктуру. Наравно, негдје смо се сложили да акценат у наредном периоду треба додатно да буде на владавини права, али мислим да су управо и ови данашњи састанци један добар корак напријед ка оном плану који сам управо изложио а то је да Црна Гора у наредних пет година коначно постане пуноправна чланица Европске Уније“, изјавио је предсједник Црне Горе и додао да ће наставити снажно да ради на црногорској европској агенди као и да је сигуран сам да ће заједно са Владом, Скупштином и са цјелокупним црногорским друштвом на крају и успјети да уведем земљу у ЕУ.
Милатовић у седишту НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
РЕГИОН
Милатовић у сједишту НАТО-а: Црна Гора је савезник од повјерења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала