- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медаља за дечака, па псовке за судију – Мурињо тешко поднео пораз

© AP Photo / Petr David JosekЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
После пет финала и исто толико титула под окриљем УЕФА, Жозе Мурињо је осетио горчину пораза у борби за међународни трофеј. Севиља је била боља од његове Роме после продужетака и пенала у Будимпешти, где је стигла до седме титуле у Лиги Европе.
Наравно, Жозе није навикао да губи па отуда и след необичних потеза после утакмице.
Најпре је сам пришао столу и пре церемоније доделе узео медаљу намењену другопласираном тиму која му следује. Исту је однео на трибину и поклонио је дечаку који је био усхићен јер је напсутио меч и финале са назаборавним сувениром.
„Понекад и када победим не задржим медаљу, а замислите тек када изгубим... У мом случају медаља би се изгубила негде у кући, а за тог дечака је велика успомена. Због ње ће памтити овај тренутак заувек и то је најлепше“, рекао је Мурињо после меча.
Ипак, није се Португалац тако лако помирио са поразом у финалу, а за све је после меча окривио судије предвођене Британцем Ентонијем Тејлором.
„Видети овакво суђење у финалу Лиге Европе је тешко. Увек кажем играчима да могу да изгубе меч, али не и своје достојанство. Момци су изгубили утакмицу, и ја сам такође, али нисмо изгубили достојанство. Супротно. Победио сам у пет финала и вечерас сам поноснији него после било ког од њих. Срећнији можда нисам, али поноснији јесам“, рекао је Мурињо.
Није му требало ни постављати питања...
„Моји играчи и ја заслужујемо више. Хоћу да се борим за још. Уморан сам од тога да будем и тренер и портпарол. Уморан сам да будем тај који ће да прича како смо опљачкани. Међутим морам да кажем, у условима који су нам дати нисмо могли више. Тејлор је судио као да је Шпанац, а онда нисмо имали шансе“, оценио је Португалац.
© AP Photo / Darko VojinovicСевиља - Рома, финале Лиге Европе
Севиља - Рома, финале Лиге Европе - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Конференција за медије није му била довољна да искаже незадовољство. Португалац се убрзо нашао на паркингу. Тамо се суочио са судијом Тејлором кога је псовао на италијанском, као и његове колеге, а на енглеском им је рекао да су - „Срамота“.
То је поновио неколико пута, на крају је чак дошао до мини-буса који је одвозио судије са „Пушкаш Арене“ и поновио да су срамота за фудбал.
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Звезди је дао године и срце – Израелац га прецртао после два дана: „Нисам ово заслужио“
Севиља - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Није Лига Европе, то је Лига Севиље – Мурињо после драме и пенала изгубио прво УЕФА финале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала