- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови шок за Русе у Паризу: Крај за Рубљова, Хачанов у осмини финала

© AP Photo / Jean-Francois BadiasАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Руски тенисер Карен Хачанов пласирао се без већих потешкоћа у осмину финала Ролан Гароса, након што је после четири сета елиминисао Аустралијанца Кокинакиса – 6:4, 6:1, 3:6, 7:6, док је Андреј Рубљов доживео шокантан пораз од Лоренца Сонега. Имао је Рус 2:0 у сетовима, да би затим прокоцкао огромну предност и испао – 7:5, 6:0, 3:6, 6:7, 3:6.
Први од двојице Руса на терену нашао се 11. рекет планете Хачанов који је успео да оправда улогу фаворита.
Није дозволио да му незгодни Танаси Кокинакис прави проблеме, као што неретко уме да намучи боље рангиране тенисере.
Иако је слабо отворио први сет Карен, што потврђује брејк Аустралијанца већ у трећем гему, успео је до краја првог сета да узврати са две "крађе сервиса" у осмом и десетом гему, што је било довољно да слави резултатом 6:4.
Други сет био је апсолутна демонстрација силе у режији Хачанова, који је са два брејка за 43 минута успео да разбије Аустралијанца – 6:1 и да има капиталну предност од 2:0 у сетовима.
Ипак, у наставку је дошло до буђења Кокинакиса, који је успео да реши трећи сет у своју корист резултатом 6:3, да би велика борба уследила у четвртом сету.
Хачанов је поново претрпео рани брејк, овога пута већ у првом гему, да би убрзо било 2:0 за Аустралијанца, иначе 108. играча на АТП листи. Играло се гем за гем, све до десетог гема, када је Рус успео да "поништи" предност ривала и дође до изједначења.
На крају је тајбрејк морао да одлучује, а ту је Хачанов успео да дође до великог преокрета и да после заостатка 4:1, слави са 7:5 и пласира се у осмину финала Ролан Гароса.
Други руски тенисер који је наступио у петак у Паризу био је Андреј Рубљов. Иако је важио за великог фаворита, дозволио је себи да га шокира Лоренцо Сонего.
У драми од пет сетова и мечу који је трајао нешто мање од четири сата, седми рекет планете на крају је поражен од Италијана, иначе 48. на ранг листи.
Рубљов је успео да прокоцка предност од 2:0 у сетовима. Први сет решио је резултатом 7:5, у другом је био изузетно убедљив и славио је с нулом, да би у наставку дошло до потпуног преокрета!
Сонего нанизао наредна три сета – 6:3, 7:6, 6:3 и пласирао се међу 16 најбољих у Паризу.
Ово је свакако нови шок за Русе у Паризу, након што је Данил Медведев на самом старту Ролан Гароса крајње неочекивано елиминисан од анонимног Бразилца Тијага Сејбота Вајлда.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Страшни Новак после драме срушио упорног Шпанца: Париз звиждао – Србин показао силу
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Рускиња направила велико изненађење – и то против сународнице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала