- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић на провокације одговорио господским манирима: „Поносан сам“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Иако се на први поглед чини да је у питању рутински пласман у осмину финала Ролан Гароса, ко је гледао меч могао је да види да су Новак Ђоковић и Алехандро Давидович Фокина водили велику борбу на терену - 7:6, 7:6, 6:2.
То је апострофирао српски ас када је давао изјаву, а претходно је показао величину јер се није обазирао на звиждуке, док је притрчао да помогне ривалу када је пао и повредио се.
Зата је Новак Ђоковић најбољи, зато је другачији, зато је јединствен. Зато што на мржњу одговара победама, зато што на звиждуке узвраћа пружањем помоћи.
Када је Ђоковић затражио кратак медицински тајмаут, навијачи Давидовича Фокине упутили су салве звиждука. Нешто касније уследила је повреда ратоборног и упорног Шпанца који је пао и ударио се, а Новак је притрчао и донео му лед.
То су господски манири, то је Новак Ђоковић, јер не би сви поступили као он у таквој ситуацији.
При резултату 3:1 Шпанац је изгубио равнотежу и пао. Тешко је ходао, шепао је тачније у тим тренуцима на путу до своје клупе, а Новам му је помогао да се смести. Додао му је пешки и тркнуо по лед. Тек пошто се уверио да је Фокини боље, Ђоковић је отишао до свог места.
Аплауз и ништа друго за спортски и људски гест трећег тенисера света.
Новак је до краја сусрета успео да одржи предност коју је стекао и честитао је ривалу на великој борби у разговору са Алексом Коречом на самом терену, док је на камери на ћирили написао: „Идемооо".
„Победа је победа, наравно. Али није било лако. Честитке Давидовичу Фокини на фантастичној игри и борби. Можда је ово и превише. Два сета, три сата игре. Превише. Мислио сам да ћемо други сет играти пет сати. Али, морате да верујете, морате да будете спремни. Морате да извучете максимум из себе. Поносан сам на себе. Уложио сам много енергије и труда, морао сам да будем смирен. Сада је мој приорирет да се опоравим за наредну рунду. Добро је што имамо дан паузе“, поручио је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Страшни Новак после драме срушио упорног Шпанца: Париз звиждао – Србин показао силу
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Новак позвао доктора па добио срамне звиждуке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала