Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тужилаштво тражи да се нападачи на политичког аналитичара Дејана Вука Станковића прогласе кривим

© Sputnik / СпутњикЗграда правосудних институција у Катанићевој у Београду
Зграда правосудних институција у Катанићевој у Београду - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против М.К, М.Ц. и Б.Ј. због сумње да су вербално напали и претили политичком аналитичару Дејану Вуку Станковићу.
Тужилаштво је предложило суду да након одржаног главног претреса окривљене огласи кривима и изрекне им кривичне санкције по закону.
Како се наводи у саопштењу, оптужни предлог је поднет због постојања оправдане сумње да су 22. маја ове године у саизвршилаштву учинили кривично дело Угрожавање сигурности из чл. 138 Кривичног законика.
Наиме, постоји оправдана сумња да су окривљени М. К, М. Ц. и Б. Ј. наведеног дана у башти једног угоститељског објекта пришли Станковићу и упутили му претње којима је угрожена његова сигурност.
У току поступка саслушани су окривљени, који су негирали извршење кривичног дела, испитани су сведок оштећени и један сведок очевидац, извршен је увид у снимак видео надзора са места догађаја и прикупљени су други материјални докази.
Прво основно јавно тужилаштво у Београду је поступајући у овом предмету у најкраћем року спровело све потребне доказне радње и донело одлуку.
Како се напомиње, по свим кривичним пријавама због кривичних дела са елементима насиља биће поступано без одлагања, а све у циљу њихове превенције и сузбијања.
Осумњичени М. К, Б. Ј. и М. Ц, ухапшени су 23. маја, и одмах им је одређено задржавање до 48 сати, а 25. маја им је Први основни суд у Београду одредио притвор до 30 дана, због постојања особитих околности да ће ометати поступак утицањем на сведоке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала