- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај Олгине бајке у Паризу – Тунишанка после преокрета у осмини финала

© AP Photo / Christophe EnaОлга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Српска тенисерка Олга Даниловић поражена је у трећем колу Ролан Гароса од Тунишанке Онс Жабер у три сета - 6:4, 4:6, 2:6. Тиме је окончана њена бајка на овогодишњем гренд слему у Паризу где је наговестила да би могла у догледно време да се такмичи са најбољима.
Почетак меча био је изједначен. Тунишанка је лакше освајала гемове на свој сервис, али је прву брејк прилику имала Олга у шестом гему код вођства од 3:2. Наша играчица је стигла до 30:40, диктирала темпо на поену, али нажалост промашила ударац и пропустила прву шансу.
Видело се у том гему да Даниловићева има простора за изненађење, а после још једног рутинског на свој сервис направила је брејк. Међутим, и Жабер је одмах узвратила рибрејком, смањила на 4:5, али тиме само одложила неизбежно.
У следећем гему Олга је извршила изузетан притисак на сервис противнице, дошла до три сет лопте и искористила прву да реши први сет у своју корист са 6:4.
© AP Photo / Christophe EnaОлга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Олга је у други сет ушла подједнако агресивно, на свој сервис је освајала гемове са нулом, док је нападала Тунишанку на њен. Међутим, искусна Жабер је све то издржала и у петом гему стигла до брејк лопте коју је одмах претворила у вођство.
Мало је недостајало да јој Даниловићева узврати рибрејком у следећем гему, али је наша тенсерка пропустила чак четри брејк лопте што је Тунишанка казнила и после готово осам минута нестварне борбе у овом гему стигла до 4:2.
И када изгледа беспомоћно, Олга се не предаје, па је зато успела да се врати у већ изгубљен сет. Прво је спасила нову брејк лопту и смањила заостатак, а затим искористила другу брејк прилику за изједначење 4:4.
Међутим, опет је Даниловићева попустила кад није требало. Жабер је искористила прву брејк лопту у следећем гему, потом и на свој сервис спасила једну брејк лопту, па добила други сет (6:4) и изједначила резултат.
© AP Photo / Christophe EnaОлга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Трећи сет у потпуности је припао прошлогодишњој финалисткињи Вимблдона и УС Опена. Олга је нервозно ушла у одлучујући период меча, што је искусна Тунишанка, иначе седма играчица света, искористила да са два везана брејка стигне до великих 4:1.
Олга јој је узвратила рибрејком, али није успела да нађе мирноћу на свој сервис па је Жабер у следећем гему стигла до новог брејка за 5:2. Потом је тенисерка из Туниса успешно одсервирала свој гем и стигла до 6:2, самим тим и пласмана у осмину финала Ролан Гароса.
Споменимо на крају и да је Олга Даниловић меч завршила са повредом зглоба десне ноге због које јој је указана помоћ пре почетка последњег гема.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
СПОРТ
Надал се на рођендан јавио из болнице – нема добре вести
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала