- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал се на рођендан јавио из болнице – нема добре вести

© AP Photo / Nick WassРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал прошао је у петак кроз још једну операцију, што додатно изазива сумње у његову тениску будућност. Легендарни тенисер се дан касније огласио из болнице и забринуо своје фанове.
Надал се тренутно опоравља у Барселони, где је подвргнут операцији на куку. Детаљи о операцији су још увек непознати, а новинар Стјуарт Фрејзер је посредством друштвених мрежа поделио вест о захвату.
Ова ситуација подстекла је нагађања о Надаловој каријери и будућим плановима, али за сада нема конкретних информација о евентуалном прераном завршетку његове тениске каријере.
Надал је већ претрпео неколико озбиљних повреда током каријере, али увек се враћао јачи. Међутим, ова последња операција оставља неке знакове питања над његовом способношћу да се врати на терен.
Надал не игра још од пораза у другом колу Аустралијан опена ове године. Он је раније објавио да неће играти на Ролан Гаросу и најавио како му је 2024. година дефинитивно последња у каријери.
Шпанац се огласио на друштевним мрежама из болнице ове суботе.
„Kао што сви знате, синоћ сам имао операцију. Све је прошло добро и коначно сам решио проблем који ме мучи од јануара. Урађена је артоскопија на левом куку и то би требало да ми помогне. Желим да се захвалим докторима Марку Филипону, Хаумеу Вилару и Анхелу Руиз-Kотору на њиховом раду“, написао је Надал.
Шпанац каже да не жели да губи време.
„Одмах ћу почети са прогресивном функционалном рехабилитацијом. Ако све буде у реду, процес опоравка би требало да траје пет месеци. Желим још једном да се захвалим свима на подршци коју сте ми пружили и сада и сваког дана. Данас ми је и рођендан. Не проводим га на начин на који се о томе сања, али хвала вам свима у сваком случају“, закључио је Надал.
Шпански ас је 14 пута освајао Ролан Гарос уз укупно 22 трофеја колико има и Новак Ђоковић. Уз Федерера и Србина био је део чувене велике тројке уз још небројено титула и рекорда.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
СПОРТ
Крај Надалове каријере све ближи – поново оперисан и чека резултате /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала