- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај Надалове каријере све ближи – поново оперисан и чека резултате /фото/

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Повреда је приморала Рафаела Надала да се повуче са овогодишњег Ролан Гароса, што је подстакло размишљања о његовој могућој пензији. Шпански тенисер је у петак прошао кроз још једну операцију, што додатно призива сумње у његову тениску будућност.
Надал се тренутно опоравља у Барселони, где је подвргнут операцији великог слабинског мишића, који се налази у бочном делу слабинског региона. Детаљи о операцији су још увек непознати, а новинар Тенис коресподента, Стјуарт Фрејзер, је путем друштвених мрежа поделио вест о операцији.
Иако се операција завршила, очекује се да ће се резултати знати тек у наредним сатима и данима. Ова ситуација подстиче спекулације о Надаловој каријери и будућим плановима, али за сада нема конкретних информација о евентуалном завршетку његове тениске каријере, мада је он већ најавио да би крај требало да уследи у току 2024. године.
Наравно, ако се опорави од ове повреде како прижељкује.

Надал, често називан Бик са Мајорке, већ је претрпео неколико озбиљних повреда током своје каријере, али увек се враћао јачи. Међутим, ова последња операција оставља неке знакове питања над његовом способношћу да се врати на терен. Спекулише се да су веће шансе да ће поново заиграти него да неће, али сачекаћемо Надала да каже конкретно стање.

Са 37 година, Надал се налази у касној фази своје каријере и суочава се са изазовима који долазе са годинама и одржавањем физичке форме.
Изванредном игром на шљаци, освојио је чак 14 пута Ролан Гарос, поставши најуспешнији играч у историји турнира. Међутим, последњих година борио се са повредама и није достигао исти ниво доминације као раније.
Док чекамо резултате операције и Надалову званичну изјаву, остајемо у ишчекивању да видимо да ли ће Бик са Мајорке поновно исказати своју борбеност и наставити да осваја турнире или ће се суочити са тешком одлуком о пензионисању.
Једно је сигурно - Надал је оставио неизбрисив траг у свету тениса и његово име ће се дуго памтити, а то је рекао и Новак Ђоковић реченицом да ће одласком Надала са тениске сцене отићи и један део Нолета.
Велико је то ривалство, највеће у историји белог спорта.
- Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Ђоковић сазнао ривала у осмини финала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала